“Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπων”! Το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Γι’ αυτό και τα Cellier διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 11:00 ως τις 20:00 στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας το 11ο Cellier Wine Fair, μια εκδήλωση για τους λάτρεις του κρασιού και των αποσταγμάτων.

Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, οι παρευρισκόμενοι είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε κορυφαία κρασιά, ποτά, cocktails και delicatessen. Ανταλλάξαμε απόψεις με τους παραγωγούς τους, που ήταν παρόντες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της γης και απολαύσαμε την εμπειρία του μαγικού κόσμου των Cellier. Πάνω από 40 Έλληνες και ξένοι παραγωγοί, παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα εκατοντάδες προϊόντα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κρασιά και αποστάγματα του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα αλλά και να γευτούμε delicatessen γεύσεις και πρωτότυπα cocktails.

Η έκθεση, που τα τελευταία 11 χρόνια φέρνει κοντά παραγωγούς με καταναλωτές, περιλάμβανε εκτός των άλλων τον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν με τη σειρά έξι κρασιά και να επιλέξουν τη σωστή ονομασία από τέσσερις επιλογές, κερδίζοντας μοναδικά δώρα!

Εγώ ξεχώρισα το γευστικό και δροσιστικό coctail M DRY golden, έναν πρωτόγνωρο συνδυασμό της αυθεντικής Μαστίχας Χίου με τη σπιρτάδα του ποτού. Είναι ένα απόσταγμα με λιγότερο γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμα μαστίχας. Βραβευμένη από τον διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, η M DRY Mastiha είναι ένα ελληνικό προϊόν που αξίζει να έχεις στην κάβα σου! Για να φτιάξεις το coctail, βάλε τη μαστίχα (60ml περίπου) σε balloοn ποτήρι και στη συνέχεια πρόσθεσε 100ml Schweppes Ginger Ale και πάγο! Γαρνίρισέ το με λωρίδα αγγουριού!

Ως προς τα κρασιά τώρα, στην έκθεση συνάντησα την οινολόγο Αφροδίτη Δανιηλίδου, η οποία μου είπε πως η όλη εμπειρία της από την έκθεση ήταν πολύ καλή. “Ήταν κάτι το ιδιαίτερο αυτήν τη φορά, ο χώρος, το όλο κλίμα, η μουσική, η οργάνωση. Είχε μεγάλη ποικιλία κρασιών, λευκά, κόκκινα, ξηρά, ημίγλυκα για όλα τα γούστα. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη”. Τέλος, μου πρότεινε να δοκιμάσω το γλυκό κόκκινο κρασί Princess από το Κτήμα Αβαντίς. Όντως άξιζε τον κόπο!

Για μια ακόμα χρονιά, λοιπόν, ο οινικός θεσμός με την υπογραφή των Cellier, γέμισε την οινική Αθήνα με μοναδικές γευστικές εμπειρίες μέσα από ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο των Cellier!

Πάρε μια μικρή γεύση στο βίντεο που ακολουθεί…

XOXO

Ξ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *