Η πολυβραβευμένη ταινία «Manchester by the Sea» ή «Μια Πόλη δίπλα στη Θάλασσα», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα. Η ταινία χάρισε στον πρωταγωνιστή της Casey Affleck τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου ενώ είναι υποψήφια για 6 Oscar στη φετινή απονομή των βραβείων!

Ο ρόλος!

Ο Casey Affleck λέει για την αντίδρασή του μόλις διάβασε το σενάριο της ταινίας: «Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω γιατί πήγε τόσο καλά αυτός ο ρόλος. Έχω πει πολλές φορές ότι μοιάζει λίγο με μαγεία… Κάτι σαν ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα. Έχεις απορροφηθεί ακολουθώντας την ιστορία και ακούγοντας αυτούς τους χαρακτήρες να μιλούν όχι γι’ αυτά που συμβαίνουν πραγματικά στις ζωές τους αλλά για όσα λαμβάνουν χώρα μπροστά τους εκείνη τη στιγμή. Αυτό γεμίζει την κατά τα άλλα άψογη ζωή τους με αληθοφάνεια κι έπειτα ξαφνικά εσύ αντιλαμβάνεσαι πως έχεις οδηγηθεί σε μια πιο βαθιά, πιο ουσιαστική εμπειρία. Τα συναισθήματα πραγματικά με κυρίευσαν. Έκλαιγα στο τέλος της ανάγνωσης του σεναρίου αλλά γελούσα κιόλας κατά διαστήματα. Μετά τα έβαλα κάτω και είπα στον Κένεθ τη γνώμη μου. Έναν χρόνο αργότερα εκείνος μου είπε: «Θες να παίξεις στην ταινία;»»

Τέλος, λέει για τον ρόλο του: «Είχε μια παράξενη επίδραση επάνω μου. Παρά το ότι δεν έχω υπάρξει ποτέ σε κάποια αντίστοιχη κατάσταση με αυτήν του χαρακτήρα μου, κατάλαβα αυτό το ανθρώπινο λάθος του να θες να τιμωρήσεις τον εαυτό σου για τα λάθη του παρελθόντος. Είδα τον εαυτό μου μέσα σ’ αυτό».

Ένα allstar cast ηθοποιών έρχεται αυτήν την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη, υποδυόμενοι εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς. Ο λόγος για την περιπέτεια δράσης «Triple 9» ή «Κωδικός 999», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα, που φυσικά σημαίνει καταδίωξη!

Για τον ρόλο του στο «Triple 9» ο Casey Affleck λέει: «Νομίζω πως μου αρέσουν οι χαρακτήρες που είναι πολύ λεκτικοί και ο χαρακτήρας μου εδώ δεν είναι καθόλου… Είναι περισσότερο παρατηρητής θα έλεγα. Οργώνει τα πάντα στο πέρασμά του μέσα στην ιστορία, είναι ένας σωρός από διεφθαρμένες βλακείες και δεν θέλει με τίποτα να σταματήσει και να προχωρήσει παρακάτω. Πιθανώς είναι πιο εσωστρεφής και εγκεφαλικός τύπος, απ’ αυτούς που προτιμώ εγώ».

Πού τον ξέρω…; Πού τον ξέρω…;

Παρά το εξώφυλλο του Variety και το όνομά του που πρωταγωνιστεί ήδη σε οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα φετινά Όσκαρ, o Casey Affleck εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο του Outsider. Υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 2007 για το «The Assassination of Jesse James by the Coward John Ford» και πρωταγωνιστής στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του αδερφού του Ben Affleck «Gone Baby Gone» την ίδια χρονιά, ο ηθοποιός εξηγεί τι ακριβώς πήγε στραβά και δεν έγινε ποτέ ο star που όλοι περίμεναν.

«Μου είπαν πως τα πράγματα θα άλλαζαν και ότι θα είχα πλέον περισσότερες ευκαιρίες. Και οι ευκαιρίες δεν ήρθαν ποτέ. Νιώθω πως κάθε φορά που κάνω μια ταινία, ο κόσμος πιστεύει πως είμαι καλός, αλλά πως αυτό είναι και το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Είναι σαν να χτυπάω συνεχώς την πόρτα και όλοι να λένε πως τώρα εκατομμύρια πόρτες θα ανοίξουν για μένα και δεν ανοίγουν. Είμαι 41 ετών και έχω περάσει αρκετά χρόνια χτυπώντας».

«Πόσο συχνά βλέπεις μια ταινία και σου αρέσει; Δεν με παίρνουν σε τέτοιες ταινίες. Τις περισσότερες φορές καταλήγω να κάνω δουλειές μόνο και μόνο για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Πριν από αυτήν την ταινία δεν θα πω ότι είχα χάσει την πίστη μου. Απλά αναρωτιόμουν συχνά: «Αυτό είναι όλο;»»

Ο Casey Affleck ξεκίνησε την καριέρα του με την τηλεοπτική σειρά του PBS “Lemon Sky” το 1988 και τη σειρά του ABC “Οι Kennedys της Μασαχουσέτης» το 1990. Έπειτα εμφανίστηκε στις ταινίες του σκηνοθέτη Gus Van Sant “To Die For”, “Good Will Hunting” και “Gerry” αλλά και στην τριλογία του Steven Soderbergh “Ocean’s Eleven”, “Twelve” και “Thirteen”. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν αυτός του συγγραφέα που πάσχει από κατάθλιψη στο κωμικό δράμα του Steve Buscemi «Lonesome Jim» το 2006. Το 2010 σκηνοθέτησε το «I’m still here» όπου πρωταγωνίστησε ο Joaquin Phoenix και πρωταγωνίστησε ως serial killer στο θρίλερ «The Killer Inside Me». Πρόσφατα τον είδαμε να υποδύεται τον βετεράνο του πολέμου του Ιράκ στο «Out of the Furnace» αλλά και τον μηχανικό πλοίων στο δράμα «The Finest Hours». Λέει ότι οι ταινίες για τις οποίες είναι λιγότερο περήφανος στην καριέρα του είναι οι «Drowning Mona» το 2000 και «Soul Survivors» το 2001. Με τον αδερφό του, Ben Affleck, έχει παίξει στις ταινίες «Chasing Amy» και «Good Will Hunting» το 1997 και «200 Cigarettes» το 1999.

Προσεχώς, ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη δραματική ταινία του David Lowery «A Ghost Story», μια ιστορία για ένα φάντασμα και το σπίτι που στοιχειώνει που θα δούμε μέσα στο 2017. Τέλος, θα γράψει, θα σκηνοθετήσει και θα είναι και πρωταγωνιστής της δραματικής ταινίας «Light of My Life» με θέμα έναν πατέρα και την κόρη του που παγιδεύονται μέσα στο δάσος. Η ταινία θα προβληθεί το 2018.

Τί δεν ξέρεις για τον Casey Affleck;

Το κανονικό του όνομα είναι Caleb Casey McGuire Affleck. Γεννήθηκε στο Falmouth της Μασαχουσέτης. Η μητέρα του, Christopher Anne Boldt, ήταν δασκάλα απόφοιτος του Harvard ενώ ο πατέρας του, Timothy Byers Affleck, έχει καταγωγή από τη Σκοτία και είχε δουλέψει σποραδικά σε διάφορες δουλειές από μηχανικός και ηλεκτρολόγος μέχρι μπάρμαν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 εργαζόταν ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός στο Theater Company της Βοστόνης. Εξαιτίας του αλκοολισμού του πατέρα του, οι γονείς του χώρισαν και ο Casey Affleck σε ηλικία 9 ετών μετακόμισε μαζί με τον αδερφό του και τη μητέρα τους. Όταν ο ηθοποιός ήταν 14 ετών ο πατέρας του μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου μπήκε σε μια κλινική αποτοξίνωσης και αργότερα εργάστηκε εκεί ως σύμβουλος σε θέματα εθισμού. Ο Casey Affleck είπε ότι εκείνη την περίοδο αποκαταστάθηκε η σχέση με τον πατέρα του καθώς ήταν η πρώτη φορά που τον γνώρισε πραγματικά μια και ήταν νηφάλιος.

Μεγάλωσε στο Central Square του Cambridge και συχνά συναναστρεφόταν με ανθρώπους που εργάζονταν στις τέχνες, η μητέρα του τούς πήγαινε συχνά στο θέατρο μαζί με τον αδερφό του και συμμετείχαν και σε κάποια διαφημιστικά λόγω της φιλίας της μητέρας τους με έναν casting director της περιοχής. Ο ηθοποιός συμμετείχε σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις του σχολείου του Cambridge Rindge and Latin School και παραδέχεται πως δεν θα γινόταν ποτέ ηθοποιός αν δεν ήταν ο δάσκαλός του στις δραματικές τέχνες Gerry Speca: «Κατά κάποιον τρόπο αυτός με ώθησε στην υποκριτική και στο πως μπορεί να γίνει διασκεδαστική και ανταποδοτική».

Σε ηλικία 18 ετών, ο Casey Affleck μετακόμισε στο Los Angeles για έναν χρόνο για να ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική όπου και έμενε μαζί με τον αδερφό του Ben Affleck και τον φίλο τους Matt Damon. Παράλληλα με τις δουλειές που αναλάμβανε στην υποκριτική δούλευε σε ένα εστιατόριο μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ουάσινγκτον για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του George Washington. Από εκεί πήρε μεταγραφή για το Columbia University της Νέας Υόρκης για δύο χρόνια και κατά τη διάρκεια των σπουδών του έμενε με τη γιαγιά του στο Manhattan. Δεν αποφοίτησε ποτέ γιατί, όπως είπε, είχε προτάσεις για ταινίες που ήταν πολύ καλές για να αρνηθεί κι έτσι δεν μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματα.

Η μητέρα του τού αγόρασε φωτογραφικό υλικό του διάσημου φωτογράφου από τη Βοστόνη Brian Carroll ως δώρο για τις δύο συνεχόμενες πρεμιέρες των ταινιών του «Gone Baby Gone» και «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» το 2007. Μιλάει άπταιστα τα ισπανικά, τα οποία έμαθε όταν ταξίδεψε για έναν χρόνο στο Μεξικό με τη μητέρα του και τον αδερφό του σε ηλικία 10 ετών. Είναι χορτοφάγος από το 1995 κι έχει συμμετάσχει ενεργά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ζώων. Τέλος, ο Casey Affleck υπέφερε από αλκοολισμό όμως το 2016 δήλωσε ότι είναι καθαρός τα τελευταία 3 χρόνια και είπε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου ήταν ο ορισμός του πότη, η γιαγιά μου ήταν αλκοολική, ο αδερφός μου πέρασε κάποιον καιρό στην αποτοξίνωση… Τί να πω; Μάλλον είναι στα γονίδιά μας!»

Θέλω κι άλλα…

Ο ηθοποιός και φίλος του Joaquin Phoenix σύστησε στον Casey Affleck την αδερφή του Summer Phoenix στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το 1999 ξεκίνησαν να βγαίνουν και μάλιστα έπαιξαν μαζί στην ταινία «Committed» το 2000 αλλά και τη θεατρική παράσταση «This is Our Youth» το 2002. Αρραβωνιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2004 και παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2006 στη Σαβάνα της Γεωργία. Το ζευγάρι έχει δύο γιους, τον Indiana August και τον Atticus Affleck. Χώρισαν τον Μάρτιο του 2016. Τέλος, το 2016 ο ηθοποιός ξεκίνησε να βγαίνει με την επίσης, ηθοποιό Floriana Lima.

Δες περισσότερα για τις ταινίες “Manchester by the sea” και “Triple 9”, trailers των ταινιών της εβδομάδας, featurettes και φωτογραφίες καθώς και όλα τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στο νέο επεισόδιο Cinelovers Season 5 – Επεισόδιο 24 που κυκλοφορεί. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 24:00 στα κανάλια του Ομίλου της Hellas Net και κάθε Σάββατο πρωί στις 11:45 στο ΚΡΗΤΗ TV (και στον OTE TV).

XOXO

X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *