Καλά δεν χρειάζεται να σου πω πόσες φορές το έκανα αυτό φέτος το καλοκαίρι… (Είμαι ένοχη! Το παραδέχομαι!) Όμως όταν γυρίζω από την παραλία μετά τη δύση του ηλίου, κάνω μπάνιο και τρώω κάτι, η καλύτερή μου είναι να ξαπλώσω και να διαβάσω το βιβλίο μου. Ε… μη σ’ τα πολυλογώ… με παίρνει ο ύπνος!

Το πρόβλημα με το να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά είναι ότι όταν λούζεσαι, τα βρεγμένα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Καλύτερα λοιπόν, να τα αφήσεις ελεύθερα. Αυτό το λέω γιατί συνήθως οι περισσότερες τα κάνουμε πλεξιδάκια για να ξυπνήσουμε το πρωί με μπούκλες και με… τα μισά μαλλιά φυσικά, αφού έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες να σπάσουν.

Επίσης, το βρεγμένο κεφάλι μπορεί να μπλοκάρει το ανοσοποιητικό σου σύστημα! (Wow!) Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία του σώματός σου βρίσκεται στα πιο χαμηλά της επίπεδα και τα βρεγμένα μαλλιά τη ρίχνουν ακόμη περισσότερο. Μελέτη μάλιστα έδειξε ότι όταν η θερμοκρασία του σώματός σου είναι πολύ χαμηλή, οι αντιστάσεις στα κρυολογήματα και τις ιώσεις πέφτουν.

Tips!

#1 Ακόμα κι αν είσαι κουρασμένη, κάνε ένα απλό στέγνωμα με το πιστολάκι.

#2 Χρησιμοποίησε λάδι μαλλιών με αιθέρια έλαια, έλαιο αργκάν ή μετάξι στις άκρες των μαλλιών σου για στέγνωμα express αλλά και για να τονώσεις τις άκρες τους.

Συμπέρασμα! Κάτι ήξερε η μαμά μου που φώναζε: “Μη βγαίνεις έξω λουσμένη, παιδί μου… Θα κρυώσεις!”

xxx.

Xenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *