Ελπίζω να σου άρεσαν τα προηγούμενα posts μου με απλές, χορταστικές και υγιεινές συνταγές για smoothies και energy bowls, όπως vegan smoothie με φράουλες και energy bowl με αβοκάντο και κάσιους. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για αποτοξίνωση και ευεξία και τα φρούτα επιβάλλονται για να ενυδατώσεις το σώμα σου από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Σε αυτό το post λοιπόν, θα σου προτείνω το τρίτο -κατά σειρά- αγαπημένο μου υγιεινό smoothie για να απολαύσεις το καλοκαίρι χωρίς ενοχές, τονώνοντας τον οργανισμό σου και γεμίζοντας ενέργεια. Το μυστικό όλων των smoothies είναι ότι είναι σπιτικά και φυσικά έγκειται στα κατεψυγμένα φρούτα, τα οποία δίνουν την αίσθηση του frozen yogurt στο τελικό αποτέλεσμα. Το σημερινό μας smoothie θα το λατρέψεις γιατί έχει ένα αγαπημένο συστατικό για κάθε εποχή του χρόνου: τη σοκολάτα, η οποία συνδυάζεται άψογα με τα φρούτα. Μμμ!!!

Vol.3: Smoothie μπολ με σοκολάτα φουντουκιού!

Αν δεν το ξέρεις ήδη, μάθε ότι το κακάο είναι ένα αφέψημα με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό. Μεταξύ άλλων, οι υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Ετοίμασέ το λοιπόν, και πάρ’ το μαζί σου στην παραλία ή απόλαυσέ το στο μπαλκόνι σου!

Θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπανάνες (κατεψυγμένες – 2 με 3 ώρες στην κατάψυξη)
  • 1/4 φλ. φουντούκια, μουλιασμένα για 30 λεπτά σε νερό
  • 2 κ.σ. κακάο (σκόνη)
  • 3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 3 αποξηραμένοι χουρμάδες

Για την επικάλυψη…

  • 1 μικρή μπανάνα
  • 2 κ.σ. φουντούκια, ελαφρώς καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο κακάο (σκόνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το smoothie μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, καλύπτουμε με την μπανάνα, τα φουντούκια, πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε αμέσως!

TIP

Μπορούμε να βάλουμε από την προηγούμενη τις μπανάνες στην κατάψυξη, κομμένες σε φετάκια, ώστε να είναι έτοιμες την επόμενη για το smoothie.

1 μερίδα/ 5′ προετοιμασία/ 5′ εκτέλεση/ 2-3 ώρες αναμονή

Stay tuned στο επόμενο post για το τελευταίο energy bowl με μείγμα τραγανών δημητριακών και μάνγκο.

Καλή όρεξη!

xxx.

Xenia

 

 

2 Comments on Τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά vegan energy bowls και smoothies! Δοκίμασέ τα! (Vol.3)

    • Ξένια Κουσινιώρη
      03/09/2018 at 11:50 pm (6 years ago)

      Σ’ ευχαριστώ πολύ!!! <3

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *