Αυτό το ταξίδι το ονειρευόμουν καιρό… Φαντάζομαι κι εσύ! Και επιτέλους ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε βαλίτσες! Με το πάσο του InterRail και του Eurail επιβιβάσου στο τρένο με προορισμό το Λονδίνο και ενδιάμεσους σταθμούς μερικές από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης! Το μόνο που χρειάζεσαι πια είναι μερικές ‘μέρες άδεια και φυσικά… τη φωτογραφική σου μηχανή ανά χείρας!

Τί είναι το InterRail; Μια κάρτα – εισιτήριο που σου επιτρέπει να κάνεις απεριόριστα ταξίδια στην Ευρώπη! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιβιβαστείς σε ένα τρένο κάπου στην Ευρώπη και να ξεκινήσεις το ταξίδι σου με κατεύθυνση τον προορισμό που επιθυμείς! Ζυρίχη – Μιλάνο, Λονδίνο – Παρίσι, Λονδίνο – Άμστερνταμ, Άμστερνταμ – Βρυξέλλες, Βουδαπέστη – Βελιγράδι, Βαλτική. Με το InterRail Global μπορείς να ταξιδέψεις σε 30 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε 5 διαδοχικές ‘μέρες ταξιδιού και κόστος από 200 ευρώ, 7 ‘μέρες και κόστος από 246 ευρώ, 10 ‘μέρες και κόστος από 292 ευρώ ή 22 ‘μέρες και κόστος από 374 ευρώ! Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι μέσα σε έναν μήνα μπορείς να επιβιβαστείς σε απεριόριστα δρομολόγια τρένων και να ταξιδέψεις για 7 ημέρες, όχι απαραίτητα συνεχόμενες αλλά με το πάσο σου. Συγκεκριμένα, αν ξεκινήσεις το ταξίδι σου τη μία ‘μέρα και ως την επόμενη αλλάξεις 10 τρένα και αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, θα χρεωθείς μία μόνο ταξιδιωτική ημέρα! Με την κάρτα δεν θα είσαι αναγκαστικά στο τρένο κάθε ‘μέρα, αλλά θα σταματάς εδώ κι εκεί σε ποικίλες χώρες και πρωτεύουσες, όπου θα μένεις για 2 ή 3 ‘μέρες ή και παραπάνω και θα χρεώνεσαι μόνο για τις ημέρες που ταξιδεύεις!

Travel Tip για προχωρημένους: Ο κανόνας των 19:00!

Στην Ευρώπη θα βρείς πολύ καλές συνδέσεις με νυχτερινά τρένα! Ειναι άνετα για να ταξιδεύεις σε μεγάλες αποστάσεις ενώ κοιμάσαι και γλιτώνεις και χρόνο ταξιδιού. Ένα νυχτερινό τρένο συνήθως απαιτεί μία κράτηση για την κατηγορία θέσης ή κρεβατιού που θέλεις να κλείσεις. Τα νυχτερινά τρένα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: κανονικές θέσεις, κουκέτες και κλινάμαξες. Ανάλογα με τον τύπο του νυχτερινού τρένου και τη χώρα, κάθε κατηγορία προσφέρει διαφορετικές υποκατηγορίες. Το νυχτερινό τρένο είναι πολύ καλή ιδέα καθώς έτσι γλιτώνεις το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο. Επίσης, ο κανόνας των 19:00 για τα νυχτερινά τρένα θα σου γλιτώσει μία ημέρα ταξιδιού στην κάρτα σου InterRail Flexible (5 ημέρες ταξιδιού μέσα σε 10 ημέρες ή 10 ημέρες ταξιδιού μέσα σε 22 ημέρες).

ΜΙΑ ημέρα ταξιδιού είναι από τις 00:01 το πρωί μέχρι τις 23:59 τη νύχτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσα τρένα θέλεις και να περάσεις όσα σύνορα χωρών θέλεις σε μια τέτοια ημέρα χωρίς extra χρέωση!

Αρχίζεις την ημέρα ταξιδιού σου με την επιβίβαση στο νυχτερινό τρένο μετά τις 19:00 το βράδυ. Ταξιδεύεις όλη τη νύχτα τουλάχιστον μέχρι τις 04:00 το πρωί με το συγκεκριμένο τρένο- και ολόκληρη την επόμενη ημέρα μέχρι τις 23:59 τη νύχτα. Απλώς συμπηρώνεις στην κάρτα σου InterRail Flexi όταν επιβιβάζεσαι στο νυχτερινό τρένο την ημερομηνία της επόμενης ημέρας. Ο κανόνας των 7μ.μ. για τα νυχτερινά τρένα θα σου γλιτώσει μια μέρα ταξιδιού! Αν χρησιμοποιείς ένα απευθείας νυχτερινό τρένο που αναχωρεί μετά τις 7 το βράδυ και ταξιδεύεις με αυτό μέχρι τις 4.00 το πρωί, μετράει μόνο η επόμενη ‘μέρα ως μία από τις ημέρες ταξιδιού σου!

Η κάρτα InterRail ισχύει στους εθνικούς οργανισμούς σιδηροδρόμων των χωρών που συμμετέχουν καθώς και σε πολλές ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες. Από Ελλάδα θα ξεκινήσεις με την TrainOSΕ!

Κάνε κράτηση τώρα και μάθε περισσότερα: Rail.cc

Καλό σου ταξίδι… και μην ξεχάσεις να φέρεις φωτογραφίες!!

xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *