Δεν ξέρω για εσένα, αλλά γενικά το τέλος του καλοκαιριού είναι σχετικά ήσυχο και ελαφρώς αγχωτικό. Κάποιοι φεύγουν μόλις για διακοπές, κάποιοι είναι ήδη και κάποιοι έχουν επιστρέψει και προετοιμάζονται για την επιστροφή στο γραφείο, γνωρίζοντας ότι ζουν τις τελευταίες ήρεμες και χαλαρωτικές ημέρες τους πριν την επιστροφή στην τρέλα της καθημερινότητας. Δεδομένου ότι ο Σεπτέμβρης είναι πάντα ο μήνας της ανασυγκρότησης, του προγραμματισμού μιας νέας σεζόν και της λήψης σημαντικών αποφάσεων, είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Σε αυτό το post θα σε βοηθήσω να προετοιμαστείς για να μεταβείς ανώδυνα στην αλλαγή εποχής στο γραφείο.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παγκοσμίως κάνουν 3 πράγματα κάθε τέλος του καλοκαιριού για να προετοιμάσουν την καριέρα τους για το φθινόπωρο. Επομένως, κλέψε ιδέες!

#1 “Καθάρισε” φυσικά και διανοητικά!

Για να νιώσεις ότι το μυαλό σου είναι σε τάξη, βάλε τα πράγματα σε φυσική σειρά! Σύμφωνα με έρευνα, το στρες αυξάνεται στις γυναίκες που αισθάνονται ότι ο χώρος τους είναι υπερφορτωμένος. Η οργάνωση, λοιπόν, μεταξύ άλλων, θα σε βοηθήσει να μειώσεις το στρες και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου. Με το να σκέφτεσαι ταυτόχρονα χιλιάδες πράγματα που πρέπει να κάνεις, δυσκολεύεις πολύ τον εγκέφαλό σου να επεξεργαστεί επαρκώς και αποτελεσματικά τις πληροφορίες. Άσε που η οργάνωση θα σου γλιτώσει και χρόνο, αφού θα ξέρεις που να βρεις το καθετί.

Επομένως, διώξε οτιδήποτε σου αποσπά την προσοχή και σου είναι άχρηστο, και συγκεντρώσου! Άδειασε το γραφείο σου από τη σαβούρα, τακτοποίησε τα πράγματα σε φακέλους και συρτάρια και καθάρισε τα e-mail σου! Clean your space to clear your mind, που λένε και οι σοφοί!

#2 Σκέψου τους στόχους σου!

Έχοντας τακτοποιήσει τον χώρο σου και έχοντας βάλει σε τάξη το μυαλό σου, ήρθε η ώρα να κοιτάξεις το μέλλον σου και να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά πειθαρχημένοι στο να ξεκλέβουν χρόνο για να σκεφτούν. Πέρνα λίγο χρόνο με τον εαυτό σου και άσε το μυαλό σου να ψάξει τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις!

Η φράση “Δεν ξέρω τι θέλω” σου τρώει ενέργεια και χρόνο και σου προκαλεί στρες. Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου και να εξελιχθείς επαγγελματικά, πρέπει να σκεφτείς. Πρέπει να κάνεις κάποιες σκόπιμες κινήσεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις και αυτό απαιτεί σκέψη. Το να βάλεις τον εαυτό σου στον αυτόματο, δεν θα σε οδηγήσει πουθενά γρήγορα και άμεσα.

#3 Δώσε στον εαυτό σου άδεια ανασυγκρότησης!

Αν διαβάζεις αυτό το post, σημαίνει ότι είσαι φιλόδοξη και θέλεις να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες και τον χρόνο σου για να εξελίξεις την καριέρα σου. Το να προχωρήσεις επαγγελματικά συνεπάγεται όμως, μερικές φορές το να μην κάνεις τίποτα… τουλάχιστον για την ώρα!

Πάρε ρεπό! Σύμφωνα με έρευνα για κάθε 10 ώρες διακοπών που πήραν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας, η παραγωγικότητά τους αυξήθηκε κατά 8%! Μάθε λοιπόν, ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ανασυγκροτούνται. Επομένως, αν δεν έχεις πάρει ακόμα καλοκαιρινή άδεια, αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Εκμεταλλεύσου λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού και ενίσχυσε την καριέρα σου για το φθινόπωρο. Βελτιστοποίησε την επιτυχία σου, τακτοποίησε και οργάνωσε τον χώρο σου, πάρε χρόνο για να σκεφτείς και φόρτισε τις μπαταρίες σου! Έσω έτοιμη να λάμψεις, κυνηγώντας τους στόχους της νέας σεζόν!

xxx.

Xenia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *