Η άγνωστη ιστορία πίσω από μια τεράστια οικολογική καταστροφή, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του πλανήτη, ζωντανεύει αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες σε μια συγκλονιστική ταινία με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg! Ο λόγος για το «Deepwater Horizon».
Ο ρόλος…
Οι δραματικές ώρες του ατυχήματος ζωντανεύουν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο στην ταινία του Πίτερ Μπεργκ, η οποία μας προσγειώνει στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και μας κάνει μάρτυρες των όσων ακολούθησαν, με πρωταγωνιστές τους απλούς άνδρες και γυναίκες εργάτες και μηχανικούς που έπεσαν στην μάχη της επιβίωσης ενάντια σε κάθε ελπίδα. Για τον Μπεργκ, το κίνητρο για να αναλάβει τη σκηνοθεσία ήταν η ίδια η ιστορία των εργατών της πλατφόρμας, που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη παρά τη μεγάλη δημοσιότητα της καταστροφής. «Με ελκύουν οι ιστορίες ανθρώπινου κουράγιου, οι ιστορίες για το πώς το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε όποια πρόκληση – και αυτά τα στοιχεία είναι η καρδιά της ιστορίας της ταινίας αυτής. Οι άνδρες και οι γυναίκες που ήταν στην πλατφόρμα ήταν ιδιαίτερα ικανοί και έξυπνοι, κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την καταστροφή και έπειτα να σώσουν τους συναδέλφους τους. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε τον ηρωισμό τους, δίπλα στην δικαίως μεγάλη προσοχή που δίνουμε στην οικολογική καταστροφή», λέει ο Αμερικανός σκηνοθέτης.
Ο σταθερός πια συνεργάτης του Μπεργκ, Mark Wahlberg, ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της άγνωστης αυτής ιστορίας από τα παρασκήνια της καταστροφής, εκείνον του Μάικ Ουίλιαμς, ενός αφοσιωμένου οικογενειάρχη που ήταν επικεφαλής των τεχνικών των ηλεκτρονικών συστημάτων του Deepwater Horizon. Όταν συνέβη η φονική έκρηξη, ο Μάικ είδε αυτό που ήταν σπίτι και χώρος εργασίας για εκείνον και τους συναδέλφους του να μετατρέπεται σε μια φλεγόμενη παγίδα που απειλούσε να τους καταπιεί. Όταν οι συντελεστές τον κάλεσαν να αναλάβει την θέση του συμβούλου στο πρότζεκτ, εκείνος είχε αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε μια ταινία να αποτυπώσει την κόλαση αυτή. «Όταν ο Πιτ μου είπε ότι είναι μια ιστορία για αυτούς που επέζησαν, αμέσως συμφώνησα», λέει ο Ουίλιαμς, που πέρασε αρκετό χρόνο με τον Ουόλμπεργκ πριν την έναρξη των γυρισμάτων. «Δεν καταλαβαίνουν πολλοί τι κάνουμε εκεί έξω και χάρη σ’ αυτήν την ταινία θα μάθουν τον κόσμο μας καλύτερα».
Τί δεν ξέρετε για τον Mark Wahlberg;
Ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του Linus Caldwell στην ταινία δράσης του Steven Soderbergh «Ocean’s Eleven» το 2001 αλλά έφυγε από την παραγωγή κι έτσι τον ρόλο υποδύθηκε ο Matt Damon. Απέρριψε τον ρόλο του «Hero» στο θρίλερ «Feast» το 2005, τον οποίο υποδύθηκε ο Eric Dane αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jake Roenick στην ταινία δράσης “Assault on Precinct 13” το 2005 τον οποίο υποδύθηκε ο Ethan Hawke. Σε ένα extra της ταινίας “The Italian Job” όταν κυκλοφόρησε σε DVD λέει ότι το σκέφτηκε πολύ για να παίξει στην ταινία καθώς θα ήταν το τρίτο remake του στη σειρά μετά τα “The Truth About Charlie” και “Planet of the Apes”. Έχει παραδεχτεί ότι το θρίλερ “The Truth About Charlie” το 2002 είναι η χειρότερη ταινία του. Ο Martin Scorsese σκηνοθέτησε τον Wahlberg στην ταινία «THE DEPARTED» το 2006 όπου υποδύθηκε το Sean Dignam. Ο ρόλος αυτός του χάρισε ένα Oscar και λέει ότι είναι ο ρόλος για τον οποίο είναι περισσότερο περήφανος στη καριέρα του. Μάλιστα από τότε είναι πολύ καλός φίλος με τον συμπρωταγωνιστή του Leonardo DiCaprio. Ο ρόλος του ως Max Payne στην ομώνυμη ταινία το 2008 είναι ο αγαπημένος του μέχρι σήμερα. Κέρδισε εξαιρετικές κριτικές αλλά και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του ως Micky Ward στο βιογραφικό δράμα του David O’ Russell «The Fighter» το 2010, στο οποίο πρωταγωνίστησε με τον Christian Bale ενώ ήταν και παραγωγός.
Προσεχώς ο ηθοποιός θα είναι παραγωγός και παράλληλα θα πρωταγωνιστήσει με την Michelle Monaghan στο ιστορικό θρίλερ «Patriots Day» σε σκηνοθεσία Peter Berg. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 12 Ιανουαρίου του 2017. Τέλος, θα υποδυθεί ξανά τον καθιερωμένο του ρόλο ως Cade Yeager στο επόμενο σίκουελ της σειράς ταινιών «Transformers» με τίτλο «Transformers: The Last Knight» σε σκηνοθεσία Michael Bay, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 23 Ιουνίου του 2017.
Θέλω κι άλλα…
Ο πατέρας του Donald Wahlberg ήταν βετεράνος του πολέμου της Κορέας. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Donnie Wahlberg, ήταν μέλος του boy band «New Kids on the Block», όπως και ο ίδιος για κάποιο διάστημα. Παραδέχτηκε ότι έπαιρνε ναρκωτικά όταν ήταν 10 χρονών και ότι στα 13 του, που παράτησε και το σχολείο, ήταν ολοκληρωτικά εθισμένος στην κοκαΐνη ενώ έκανε και εμπόριο ναρκωτικών. Πέρασε ένα μήνα σε αναμορφωτήριο στη Μασαχουσέτη όταν ήταν έφηβος. Πήρε το απολυτήριό του από το Snowden International School της Μασαχουσέτης 25 χρόνια αφού εγκατέλειψε το σχολείο. Πριν γίνει ηθοποιός, ο Mark είχε δικό του συγκρότημα το Marky Mark and the Funky Bunch στη δεκαετία του ‘90 και ήταν ένας από τους καλύτερους ράπερ. Όταν τραγουδούσε φορούσε μόνο ένα τζιν στη σκηνή και λέει ότι τότε ήταν που ο Calvin Klein του ζήτησε να γίνει το μοντέλο της καινούριας του σειράς εσωρούχων (Δες τον shirtless και θα καταλάβεις τον λόγο…)!!!
Λέει ότι ο συμπρωταγωνιστής του στο “RENAISSANCE MAN” Danny DeVito άλλαξε τη ζωή του και του έδωσε αυτοπεποίθηση για να έχει μια επιτυχημένη καριέρα στην υποκριτική. Έχει 4 τατουάζ σχεδιασμένα από διάφορους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ένα με τον Σιλβέστρο και τον Tweety και ένα με τον Bob Marley στον αριστερό του ώμο. Κέρδισε το δικό του αστέρι στη Hollywood Walk of Fame στις 29 Ιουλίου του 2010. Το 1992, εμφανίστηκε σε πάρτι του MTV κουρεμένος σύριζα και ξέσπασε σκάνδαλο, καθώς οι φήμες οργίασαν τότε ότι ήταν έργο του ράπερ Βανίλα Άις και των συντρόφων του, για να σταματήσει να κάνει κριτική στη μουσική τους και στους ίδιους. Ήταν να επιβιβαστεί στην πτήση 93 της United Airlines από τη Βοστόνη για το Los Angeles την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, η οποία έπεσε στους δίδυμους πύργους, ωστόσο την τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει πρώτα με charter στον Καναδά για να παρευρεθεί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Toronto. Τέλος, τον Μάιο του 2001, ίδρυσε την οργάνωση Mark Wahlberg Youth Foundation με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση και τη δημιουργία προγραμμάτων για τους νέους.
Και για πες…
Ο Mark Wahlberg το 1996 έβγαινε με τη Reese Witherspoon με την οποία γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Fear” όπου συμπρωταγωνιστούσαν. Σήμερα είναι παντρεμένος με το μοντέλο Rhea Durham και έχει πει ότι όταν η Rhea έμεινε έγκυος αρνήθηκε να την παντρευτεί θέλοντας να συνεχίσει να απολαμβάνει την εργένικη ζωή του. Οι δυο τους είχαν on- off σχέση από το 2001 και τελικά μετά από 8 χρόνια και 4 παιδιά (!) ο ηθοποιός αποφάσισε να την παντρευτεί στο Los Angeles τον Αύγουστο του 2009.
Δες περισσότερα για την ταινία “Deepwater Horizon”, trailers των ταινιών της εβδομάδας, featurette και φωτογραφίες καθώς και όλα τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στο νέο επεισόδιο Cinelovers Season 5 – Επεισόδιο 3 που κυκλοφορεί.