Λατρεύεις τα μυθιστορήματα, τη λογοτεχνία και γενικά το βιβλίο; Έχεις γράψει κάτι δικό σου, το οποίο διαβάζεις ξανά και ξανά μην έχοντας αποφασίσει αν είναι καλό ή όχι για να το προχωρήσεις; Θέλεις μια γνώμη ή μια συμβουλή πάνω στη συγγραφή μυθιστορημάτων ως εν δυνάμει συγγραφέας ή ως απλός βιβλιοφάγος; Η “1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων” ήταν αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Καθιερώνεται από το Πολιτιστικό Πάρκο Λυκαβηττού με σκοπό να προωθήσει τη συγγραφή και να ενισχύσει τους νέους λογοτέχνες καθώς και να οργανώσει ένα forum συζήτησης και ιδεών γύρω από τους νέους συγγραφείς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια του Olympia Culture Festival και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η Συνάντηση έλαβε χώρα από τις 7 ως τις 9 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο «Λυκαβηττός» και επρόκειτο για μια συνάντηση αφιερωμένη αρχικά στο αστυνομικό μυθιστόρημα σήμερα, στην εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας και τέλος στα κόμικς και τη λογοτεχνία. Tο κοινό που παρευρέθηκε εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει μέσα σε λίγες ‘μέρες μερικούς από τους γνωστότερους Έλληνες λογοτέχνες και νέους συγγραφείς, να συνομιλήσει μαζί τους και να γνωρίσει κάθε είδους λογοτεχνία καθώς και τη θέση που καταλαμβάνει στη ζωή μας.

Η πρώτη ‘μέρα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένη στην Αστυνομική Λογοτεχνία με θέμα «Γιατί διαβάζει ο κόσμος αστυνομικό μυθιστόρημα; Το έγκλημα ως λογοτεχνική ιστορία». Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η συγγραφέας Χρύσα Σπυροπούλου, ο συγγραφέας Δώρος Αντωνιάδης, η μεταφράστρια και συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου και ο νεαρός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κυριάκος Κουζούμης (Η Δικαίωση της Αθωότητας). Οι συγγραφείς τοποθετήθηκαν πάνω στο αστυνομικό μυθιστόρημα και την πορεία του, ανέλυσαν σημαντικά και κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα και συγγραφείς και μίλησαν για τον λόγο που τα προτιμούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αναγνώστες. Στο τέλος της εκδήλωσης οι συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους. Στο video που ακολουθεί δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες τους.

Τη δεύτερη ‘μέρα Σάββατο 8 Οκτωβρίου έγινε Αφιέρωμα στο Παιδικό Βιβλίο με θέμα: «Εισήγηση πάνω στην πορεία και την εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας, πως συμβάλλει στη ζωή των παιδιών, ο μύθος ως εργαλείο εκπαίδευσης». Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με Αφιέρωμα στον κόσμο των Κόμικς και θέμα «Διεθνείς τάσεις και εξέλιξη των κόμικς, η εικονογράφηση ως τέχνη».

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της εκδήλωσης:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *