Η αλήθεια είναι, όπως έχω ξαναπεί, ότι ο σωστός τρόπος για να επιλέγεις τι βιβλία θα διαβάσεις δεν είναι από το όνομα του συγγραφέα, ούτε από το είδος, ούτε από τον εκδοτικό οίκο. Ο σωστός τρόπος για ‘μένα είναι να διαβάσεις την υπόθεση και να διαλέξεις αυτό που θα ήθελες να διαβάσεις τη δεδομένη περίοδο της ζωής σου, αυτό που σου ταιριάζει τη δεδομένη στιγμή αναλόγως της διάθεσης και της φάσης που βρίσκεσαι. Όχι πως είναι κακό να διαβάζεις συγκεκριμένα πράγματα, συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους (κάποιοι επιλέγουν βιβλίο απλώς και μόνο απ’ το εξώφυλλο!), απλώς πειραματίσου! Μπορεί να σ’ αρέσουν τα αισθηματικά αλλά να βρεις και κάποιο αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον…

Η αλήθεια είναι επίσης, ότι όπως άλλαξε έτσι απότομα ο καιρός, αναπολώ αυτά τα βράδια που κάθομαι σπίτι διαβάζοντας και πίνοντας το τσάι μου (απ’ το Λονδίνο φυσικά, όχι ό, τι να ‘ναι…) ακούγοντας τον αέρα και τη βροχή. Άλλα βράδια επίσης, αναπολώ τα ταξίδια μου, ένα απ’ τα οποία ήταν στο Παρίσι αρκετά χρόνια πριν, ξεθάβοντας φωτογραφίες απ’ τον σκληρό μου δίσκο. Ανακάλυψα λοιπόν, ένα βιβλίο που συνδυάζει και τα δύο.. Τη λογοτεχνία και το Παρίσι! Και φυσικά είναι ρομαντικό, χωρίς όμως να του λείπει και το μυστήριο, καθώς με την ατμόσφαιρα που ανέλυσα παραπάνω, τί άλλο θα ταίριαζε;

Ο λόγος για το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο, ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για την αγάπη, που θα σε ταξιδέψει και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος!

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του στις όχθες του Σηκουάνα συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής – προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους.

Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.

Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα –και τότε τα πάντα αλλάζουν. Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις κι από εκεί ξανά στη ζωή…

Η Νίνα Γκεόργκε με σαγηνευτική γραφή δίνει μια γλυκιά και συγχρόνως διασκεδαστική ιστορία γεμάτη ευαισθησία, που θα σε συναρπάσει!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Νίνα Γκεόργκε είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Έχει γράψει 26 βιβλία και πάρα πολλά διηγήματα, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των best seller στη Γερμανία, μπήκε στη λίστα των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε επίσης best seller στην Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και άλλες χώρες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συγγραφέα στο http://www.nina-george.com και στο http://www.ninageorge.de.

ΧΟΧΟ

Χ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *