Τί πρόκειται να διαβάσεις σ’ αυτό το post; Απλούς, επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να κερδίσεις μια προαγωγή, την επιπλέον προσοχή του sexy δάσκαλου της yoga ή ένα ραντεβού με τον άντρα των ονείρων σου για να σταματήσεις επιτέλους να είσαι single… Συντονίσου!

Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους ταιριάζεις απόλυτα και άλλοι με τους οποίους δεν ταιριάζεις καθόλου…Αυτό σίγουρα το ξέρεις! Τί συμβαίνει όμως, όταν ταιριάζεις μ’ αυτούς που δεν πρέπει και δεν έχεις καθόλου χημεία μ’ αυτούς που πρέπει (όπως π.χ. το αφεντικό σου…) Ναι… φαινομενικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μια και αυτό συχνά καθορίζεται από τα χημικά στοιχεία του εγκεφάλου σου και όχι από τις πράξεις σου… Ουσιαστικά όμως, μπορείς να ανατρέψεις τη βιολογία δημιουργώντας χημεία σχεδόν με όλους… Πώς; Η λέξη κλειδί είναι μία: ΟΡΜΟΝΕΣ! Υπάρχουν απλά πράγματα που βοηθούν στην απελευθέρωση ορμονών που σχετίζονται με την ευχαρίστηση, όπως η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, ενώ παράλληλα συνδέονται με το χτίσιμο δεσμών και εμπιστοσύνης, λένε οι ειδικοί. Ακολούθησε λοιπόν τις έξυπνες στρατηγικές τους για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση!

Έξυπνα tips για κάθε περίσταση!

#1 Μην παίρνεις τα μάτια σου από πάνω τους…

Το να κοιτάς τους άλλους στα μάτια έχει κι άλλα πλεονεκτήματα πέραν του ότι είσαι απλώς ευγενική… «Κρατώντας πάνω σου το βλέμμα κάποιου δημιουργείς μια σπίθα στον εγκέφαλό του, η οποία τον κάνει να πιστεύει ότι έχετε χημεία», λένε οι ειδικοί. Και μπορεί βέβαια εσύ να κάνεις τον κούκλο του μπαρ να σε πλησιάσει, τραβώντας το βλέμμα του, ωστόσο, η παρατεταμένη οπτική επαφή μπορεί να σε βοηθήσει και σε μη ερωτικές καταστάσεις, όπως π.χ. μια διαπραγμάτευση. Έρευνα δείχνει ότι η συνεχής οπτική επαφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Mην κοιτάζεις επίμονα! Απόφυγε να κοιτάς κάποιον στα μάτια για πάνω από 30 συνεχόμενα δευτερόλεπτα. Αν επίσης, αντιληφθείς ότι ο άλλος δε νιώθει άνετα προσπάθησε να στρέψεις το βλέμμα σου σε κάποιο αντικείμενο μέσα στο δωμάτιο, ώστε τα βλέμματά σας να αποτραβηχτούν για λίγο, δίνοντάς του την ευκαιρία να χαλαρώσει.

#2 Μιμήσου λέξεις και φράσεις…

Έχεις παρατηρήσει ότι όλοι σου οι φίλοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λέξεις όταν αναφέρονται σε κάτι; (π.χ. μάσα = φαγητό, gym = γυμναστήριο) Ο λόγος; Όταν ταιριάζεις με κάποιους, ασυναίσθητα υιοθετείς λέξεις και φράσεις τους. Πολύ καλή συνήθεια για να την εφαρμόσεις, δε νομίζεις; «Άκου και θυμήσου την επιλογή ουσιαστικών, ρημάτων, επιρρημάτων και επιθέτων του αφεντικού σου κι έπειτα χρησιμοποίησέ τα στους διαλόγους σας», συστήνουν οι ειδικοί. Για παράδειγμα, αν λέει φωτοτυπικό μηχάνημα αντί για σκέτο φωτοτυπικό, πες το κι εσύ έτσι! Το ν’ ακούει τις δικές του λέξεις να βγαίνουν από το στόμα σου τον κάνει να νιώθει ότι μοιράζεστε τις ίδιες αξίες, συμπεριφορές και ενδιαφέροντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μείνε στις λέξεις κλειδιά μόνο γιατί αν επαναλαμβάνεις ό, τι λέει θα φανεί κοροϊδευτικό…

#3 Άκου τη γλώσσα του σώματος…

Οι ψυχολόγοι συχνά αντιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες τους κάθονται, σταυρώνουν τα πόδια τους ή χειρονομούν, όταν θέλουν να τους κάνουν να νιώσουν πιο άνετα. Αυτή η απομίμηση της γλώσσας του σώματος μπορεί να δουλέψει και για σένα. Αν προσπαθείς να μιμηθείς την περιζήτητη συνάδελφό σου ή να τα φτιάξεις με τον barman, δεν είναι καθόλου δύσκολο… Όταν ο barman σκύψει προς το μέρος σου, σκύψε κι εσύ ή όταν η συνάδελφός σου σταυρώσει τα πόδια της, κάνε το ίδιο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Φυσικά κράτα μια χρονική καθυστέρηση και μην επαναλαμβάνεις αμέσως κάθε κίνηση που κάνει κάποιος…

#4 Αποκαλύψου αργάααα…

Αν αποκαλύψεις τα πάντα για τον εαυτό σου αμέσως, μπορεί να ερμηνευτεί ως απελπισία ή ανάρμοστη φιλικότητα. Ωστόσο, αποκαλύπτοντας λίγες προσωπικές σου πληροφορίες είναι σαν να απελευθερώνεις μια δόση οξυτοκίνης από τον εγκέφαλο στέλνοντας το μήνυμα της άνεσης. «Πρέπει να υπάρχει η αναλογία 1 προς 1 στις προσωπικές πληροφορίες που ανταλλάσσονται», λένε οι ειδικοί. Αν ο άλλος είναι επιφυλακτικός στο να ανοιχτεί, πάρε πρωτοβουλία! Αναφέρσου σε κάτι που πιθανώς υπάρχει στη σελίδα σου στο facebook, όπως η περιοχή που γεννήθηκες ή το όνομα του κατοικιδίου σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παν μέτρον άριστον! Μην αρχίσεις με τα αυστηρώς προσωπικά! Για παράδειγμα, αν βγεις για ποτό με τον κούκλο που γνώρισες, κάνε αρχικά ένα σχόλιο για τη μουσική και πες του για το αγαπημένο σου συγκρότημα… (Αν φυσικά δεν ντρέπεσαι γι’ αυτό…)

#5 Συντονίσου με το Dress Code…

Στην πλειοψηφία των αντρών αρέσουν οι γοητευτικές και προσεγμένες γυναίκες. Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν είσαι η Carrie Bradshaw… ανέβασε στα ύψη την ελκυστικότητά του με το να ντύνεσαι με τον ανάλογο τρόπο για κάθε περίσταση!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόφυγε τις υπερβολές! Βεβαιώσου δηλαδή ότι σε κοιτάζουν για τον σωστό λόγο! Π.χ. Αν κάποια εκδήλωση απαιτεί επίσημο business look, μην φορέσεις το πιο γυαλιστερό σου ταγέρ, γιατί θα δώσεις τις λάθος εντυπώσεις. «Μάθε τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση και φόρα ότι είναι ανάλογο για την περίσταση», συμβουλεύουν οι ειδικοί.

#6 Βάλε χέρι…

Συνήθως αγγίζεις κάποιον που φλερτάρεις! Όχι δεν είσαι τρελή, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί πιάνει πάντα…. «Η αφή είναι ένας απλός τρόπος να ενισχύσεις δυνητικά την απελευθέρωση τόσο της ντοπαμίνης όσο και της οξυτοκίνης και να κερδίσεις άμεσα εμπιστοσύνη», λένε οι ειδικοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόφυγε ν’ αγγίζεις οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ώμο ή την πλάτη και φρόντισε να γίνεται απαλά και για λίγο αλλιώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παρεξηγηθείς… Καταλαβαίνεις!

Καλή επιτυχία!

ΧΟΧΟ

Χ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *