Για ‘μένα, ο σωστός τρόπος για να επιλέγεις τι βιβλία θα διαβάσεις δεν είναι από το όνομα του συγγραφέα, ούτε από το είδος, ούτε από τον εκδοτικό οίκο. Ο σωστός τρόπος είναι να διαβάσεις την υπόθεση και να διαλέξεις αυτό που θα ήθελες να διαβάσεις τη δεδομένη περίοδο της ζωής σου, αυτό που σου ταιριάζει τη δεδομένη στιγμή αναλόγως της διάθεσης και της φάσης που βρίσκεσαι. Έτσι λοιπόν, το φθινόπωρο, που πάντα μας πιάνει μια ελαφριά κατάθλιψη λόγω της αλλαγής του καιρού και της εποχής, αναζήτησα κάτι αισθηματικό μεν αλλά όχι και πολύ μελοδραματικό και παράλληλα μυστηριώδες. Κάτι που θα με ταξιδέψει σε άλλες εποχές, μακρινές και άγνωστες σε ‘μένα και σε άλλες πόλεις, πόλεις γεμάτες ρομαντισμό και μυστήριο. Αν τώρα μου προσφέρει και φιλοσοφικά ερωτήματα προς σκέψη… θα το λατρέψω!

Ρίχνοντας μια ματιά στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου βρήκα ένα βιβλίο που συνδύαζε όλα τα παραπάνω. Αρχικά μου άρεσε ο τίτλος, έπειτα η υπόθεση συνδύαζε τον έρωτα με το μυστήριο, τα μυστικά και τις παλιές κατάρες και φυσικά το ταξίδι σε άλλες μακρινές εποχές (17ο αιώνα) αλλά και σε ρομαντικές πόλεις, όπως η Λυών. Άφησα για το τέλος το εξώφυλλο, που φυσικά θυμίζει φθινόπωρο, την εποχή που διανύουμε, με τα έλατα, το χιόνι και το σκοτάδι να δημιουργούν το ρομαντικό, μυστηριώδες σκηνικό που αναζητούσα.

Ο λόγος για “Το Διαμαντένιο Σώμα”, που θα λατρέψεις και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτης και σε e-book, αν είσαι φαν της τεχνολογίας!

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Αν σταματούσαμε να ζούμε σαν θύματα, πώς θα ήταν η ζωή μας; Αν πιστεύαμε στον εαυτό μας, ποιες επιλογές θα είχαμε κάνει; Αν οι σκέψεις μας, αντί να γκρεμίζουν, έχτιζαν; Αν αγαπούσαμε πραγματικά;

1686, Βρετάνη

Η Γκαέλ, ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι ερωτευμένο με τον Λοΐκ και τη ζωή, πέφτει στη θάλασσα από τo απόκρημνο βουνό κοντά στο κάστρο της οικογένειάς της.

21ος αιώνας

Ο Φοίβος ζει στον Βόλο παγιδευμένος σε μια σχέση συμβατική. Φυλακισμένος στις ενοχές του, καταπιέζει τα όνειρά του, ενώ φοβάται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. Η Αλκυόνη εργάζεται στη Λυών. Παρότι σπούδασε ψυχολογία, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει την αρμονία μέσα της. Στις σχέσεις της με τους άντρες είναι αυτοκαταστροφική. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι τη ζωή της βαραίνει μια κατάρα από τον 17ο αιώνα.

Ποιά γεγονότα συνδέουν αυτούς τους ανθρώπους; Πώς από τα βάθη του χρόνου μπορούν να σβηστούν το μίσος, η δυστυχία και το βάρος του θανάτου, και να αναβλύσει το φως μες στις ψυχές τους; Και πώς ο έρωτας και η συνειδητή αγάπη μπορούν να αποτελέσουν οδηγό στην πορεία της ψυχής προς την ολοκλήρωση;

Το διαμαντένιο σώμα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης. Απελευθερώνει από τους περιορισμούς του υποσυνείδητου φέρνοντας στη ζωή μας θετική ροή και ευτυχία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μια γλώσσα που δεν είναι μητρική της. Έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πα­νεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων, παραμυθιών και θεατρικών έργων για παιδιά. Ιδιαίτερα ευαίσθητη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών, έχει δώσει πολλές ομιλίες σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε πανεπιστήμια και σε σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.

Άλλα βιβλία της είναι: Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι (1998), Πιάσε τ’ άστρα της ζωής(2000), Τι ήθελα και παντρεύτηκα! (2001), Το χάδι του ανέμου (2002), Η γέφυρα της αγάπης(2003), Το μεγάλο όνειρο (2006), Χάρτινος έρωτας (2007), Το άρωμα του λωτού (2010) και Αυτό το σπίτι είσαι εσύ (2012).

Καλή ανάγνωση!

XOXO

X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *