Μια ταινία αφιερωμένη σε όσους ονειρεύονται τα φετινά Χριστούγεννα έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Ο Ράιν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν συναντιούνται σε ένα αριστουργηματικό υπερθέαμα οσκαρικών προδιαγραφών και ο Ντάμιεν Σαζέλ, που γνωρίσαμε στο «Whiplash» σκηνοθετεί τον κινηματογραφικό τους έρωτα. Ο λόγος φυσικά για το «La La Land», που θεωρείται ήδη μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς!

Ο ρόλος!

Το La La Land ξεκίνησε σαν ένα τρελό όνειρο. Ο Ντάμιεν Σαζέλ ήθελε να δει αν θα μπορούσε να δημιουργήσει μία ταινία η οποία θα κατάφερνε να μεταφέρει τη μαγεία και την ενέργεια των ρομαντικών γαλλικών και αμερικάνικων φιλμ της Χρυσής Εποχής στη δική μας, πιο περίπλοκη ζωή. Γιατί, όσο γρήγορα κι αν τρέχει ο κόσμος μας, όσο κι αν αλλάζουν τα πάντα γύρω μας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, όλοι παραμένουμε βαθιά ρομαντικοί, γοητευμένοι από κάποιες τυχαίες συναντήσεις, από τα όνειρα που πραγματοποιούνται και, φυσικά, από τον τρελό έρωτα. «Το La La Land είναι ένα ερωτικό γράμμα προς το Λος Άντζελες, μεταξύ άλλων», σχολιάζει ο παραγωγός Μαρκ Πλατ. «Ο τρόπος που η ταινία τοποθετεί δύο ανθρώπους που ζουν πολύ μοντέρνες ζωές σε όλες αυτές τις ιστορικές τοποθεσίες του Χόλιγουντ είναι μοναδικός.»

Η ταινία ξεκινά εκεί όπου ξεκινάνε όλα στο Λος Άντζελες: στη λεωφόρο. Εκεί ο Σεμπάστιαν συναντά τη Μία. Αμφότεροι είναι απολύτως αφοσιωμένοι στις προσωπικές, ατελέσφορες φιλοδοξίες τους: Ο Σεμπάστιαν στο να κάνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν τη τζαζ στον 21ο αιώνα και η Μία στο να καταφέρει να λάβει μέρος έστω σε μία μόνο οντισιόν, που θα της εξασφαλίσει τον ρόλο των ονείρων της. Κανένας όμως από τους δύο δεν περιμένει ότι η συνάντησή τους ήταν γραφτό να συμβεί και ότι μαζί θα καταφέρουν να πάρουν ρίσκα που μόνοι τους ποτέ δε θα μπορούσαν. «Για ‘μένα, ήταν σημαντικό να φτιάξω μία ταινία για τους ονειροπόλους. Για δύο ανθρώπους που έχουν αυτά τα τεράστια όνειρα που τους καθοδηγούν και τους καθορίζουν, και είναι αυτά ακριβώς τα όνειρα που τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν», τονίζει ο Σαζέλ. «Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε αυτήν την αίσθηση του παλαιομοδίτικου Χόλιγουντ μιούζικαλ. Ένα από τα βασικά στοιχεία ήταν η εύρεση του τέλειου ζεύγους, όπως ήταν κάποτε ο Φρεντ Αστέρ και η Τζίντζερ Ρότζερς ή ο Μπόγκαρντ και η Μπακόλ. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάποιους άλλους, εκτός από τον Γκόσλινγκ και την Στόουν γι’ αυτούς τους ρόλους», συμπληρώνει.

Ο Ράιν Γκόσλινγκ εξέπληξε σκηνοθέτη, παραγωγούς και συμπρωταγωνιστές με την ευκολία που έμαθε να παίζει πιάνο για τις ανάγκες της ταινίας. «Τον ζήλευα!, τον έβλεπα να παίζει πιάνο και σκεφτόμουν πόσο απίστευτα ωραία παίζει μέσα σε μερικούς μόλις μήνες εξάσκησης», λέει ο Τζον Λέτζεντ.

Με τη σειρά της, η Έμμα Στόουν συνεπήρε τον σκηνοθέτη με τις χορευτικές της ικανότητες και την ηθοποιία της. «Ο τρόπος που χορεύει, τραγουδάει και μεταφέρει τόσες συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι απίστευτος. Θεωρώ ότι είναι μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της εποχής μας και ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι μαζί της χωρίς διάλογο, μόνο και μόνο με τη γλώσσα του σώματός της και το πρόσωπό της», λέει ο σκηνοθέτης.

«Ήταν η φιλοδοξία του project που μ’ έκανε να δεχτώ τον ρόλο. Αυτό που ο Ντέιμιεν είχε στο μυαλό του ήταν πραγματικά εξαίσιο και δελεαστικό. Αγαπώ την αυθεντικότητα της ταινίας και το θέμα που επαινεί δημόσια. Ήταν πολύ cool και ενδιαφέρον να είμαι μέρος της αλλά παράλληλα τρομακτικό, το πως κατάφερε να δημιουργηθεί αυτό το κινηματογραφικό υπερθέαμα. Αυτό όμως ήταν και το πιο συναρπαστικό κομμάτι, οπότε είπα: «Ας το κάνουμε!», λέει η ηθοποιός.

Πού την ξέρω…; Πού την ξέρω…;

Η Emma Stone ήταν μέλος του cast της τηλεοπτικής σειράς «Drive», ενώ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία «Superbad» το 2007. Συμμετείχε στις ταινίες «The House Bunny» και «Ghosts of Girlfriends Past» το 2009. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Zombieland» και «Paper Man» το 2009. Το 2010, έδωσε τη φωνή της στον χαρακτήρα Mazie της ταινίας «Marmaduke» και πρωταγωνίστησε στην κωμωδία «Εύκολη…κατά Λάθος» σε έναν ρόλο που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ηθοποιού (σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ). Το 2012 υποδύθηκε την Γκουέν Στέισι στην ταινία «The Amazing Spider-Man». Ήταν υποψήφια για τον ρόλο της Claire Bennet στην ταινία «Heroes» το 2006, τον οποίο υποδύθηκε τελικά η Hayden Panettiere. Ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «21 Jump Street» το 2012 αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με την ταινία «The Amazing Spider-Man». Ανακάλυψε ότι είχε άσθμα στα γυρίσματα της ταινίας «Easy A», όταν έπαθε κρίση.

Προσεχώς, η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη βιογραφική ταινία «Battle of the Sexes» μαζί με τους Steve Carell, Elisabeth Shue και Alan Cumming που θα δούμε μέσα στο 2017 ενώ θα υποδυθεί και την Κρουέλα ΝτεΒίλ σε ένα live-action spin-off της κλασικής ταινίας «Τα 101 Σκυλάκια Δαλματίας».

Τί δεν ξέρεις για την Emma Stone;

Η καταγωγή της είναι από τη Σουηδία και το κανονικό επώνυμο της οικογένειάς της είναι Sten αλλά το άλλαξαν σε Stone όταν ήρθαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες. Έχει επίσης, ρίζες από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία. Το κανονικό της όνομα είναι Emily αλλά το έκανε Emma για επαγγελματικούς λόγους καθώς υπήρχε ήδη καταχωρημένο το όνομα Emily Stone. Οι γονείς της είναι ιδιοκτήτες του Camelback Golf Course στο Scottsdale της Arizona. Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Spencer. Η ηθοποιός φοίτησε στο Xavier College Preparatory στο Phoenix της Αριζόνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία 11 ετών στο Valley Youth Theatre του Phoenix, όπου πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 16 θεατρικές παραστάσεις συμπεριλαμβανομένων των “Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι” και “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” ενώ έκανε και παραστάσεις με την κωμική ομάδα αυτοσχεδιασμού του θεάτρου.

Έπεισε τους γονείς της να μετακομίσουν στο Hollywood σε ηλικία 15 ετών το 2003 δείχνοντάς τους μία παρουσίαση στο PowerPoint με τίτλο «Project Hollywood» και μουσική υπόκρουση το τραγούδι Hollywood της Madonna. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2004 μετακόμισε με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες και βρήκε δουλειά ως φούρναρης σε ένα φούρνο με σνακ για σκύλους. Το 2009 μετακόμισε από το Λος Άντζελες στο Γκρίνουϊτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης ενώ το 2015 μετακόμισε πίσω στο Λος Άντζελες μαζί με τον σκύλο της, τον Ρεν. Ήταν όνειρο ζωής της να εμφανιστεί στο Saturday Night Live το 1975 και τελικά το πέτυχε το 2010 και το 2011. Η ηθοποιός στην πραγματικότητα είναι ξανθιά αλλά ο παραγωγός Judd Apatow της πρότεινε να βάψει τα μαλλιά της κόκκινα για την ταινία «Superbad» το 2007 και τα κράτησε έτσι γιατί της άρεσαν πολύ. Τα είδωλά της είναι οι Gilda Radner, Diane Keaton και Marion Cotillard. Τέλος, είναι πολύ φίλη με τις Mila Kunis, Jennifer Lawrence και Taylor Swift.

Θέλω κι άλλα…

Η Emma Stone ξεκίνησε να βγαίνει με τον συμπρωταγωνιστή της στο «The Amazing Spider-Man», Andrew Garfield το 2011. Ωστόσο, οι δυο τους χώρισαν το 2015.

Δες περισσότερα για την ταινία “La La Land”, trailers των ταινιών της εβδομάδας, featurette και φωτογραφίες καθώς και όλα τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στο νέο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο Cinelovers Season 5 – Επεισόδιο 15 X-mas που κυκλοφορεί. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 24:00 στο Attica και κάθε Σάββατο πρωί στις 11:45 στο ΚΡΗΤΗ TV.

XOXO

X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *