Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα έρχεται αυτήν την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη το δράμα «Denial» ή «Άρνηση», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Oscar Rachel Weisz. Όλοι ξέρουν ότι το ολοκαύτωμα συνέβη. Τώρα εκείνη πρέπει να το αποδείξει.

Ο ρόλος!

Η ευκαιρία να υποδυθεί κάποια σαν τη Ντέμπορα στον κινηματογράφο ήταν ακαταμάχητη για την Rachel Weisz, η οποία είναι γνωστή για την ικανότητά της να υποδύεται διαφορετικούς ρόλους. Άλλωστε, ο χαρακτήρας της Λίπσταντ – ορμητική, φλύαρη και επιθετικά διανοούμενη – ταίριαξε απόλυτα με αυτόν της ηθοποιού. «Είναι ένας πολύ ουσιώδης και ενδιαφέρον ρόλος. Η Ντέμπορα είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί στη Νέα Υόρκη πριν αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας. Τα βιβλία της είναι μεν γεμάτα πληροφόρηση, αλλά ήταν πολύ σημαντικό να τη γνωρίσω και από κοντά και να καταλάβω ποια είναι αληθινά. Είναι ένας χαρακτήρας πολύχρωμος. Τη βρίσκω πολύ ειλικρινή και ισχυρογνώμον, ενώ συγχρόνως έχει και μια αστεία πλευρά», λέει η ηθοποιός.

 Ο σκηνοθέτης, Μικ Τζάκσον, ήταν εντυπωσιασμένος από την ευκολία με την οποία η Rachel Weisz αντιλήφθηκε και μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την ουσία της Λίπσταντ. «Είναι μια συγκλονιστική ηθοποιός. Της αρέσει να εστιάζει στο τώρα. Είναι πνευματώδης σαν την Ντέμπορα, ενώ παράλληλα έχει έντονη και την ενσυναίσθηση. Στη Ρέιτσελ αρέσει να χάνεται μέσα σε μια σκηνή, χωρίς να γνωρίζει πολλά πράγματα από πριν, έτσι ώστε να έχει μια φρέσκια οπτική», σχολιάζει.

Η Λίπσταντ τέλος, πιστεύει ότι η ταινία παρέχει μια ευκαιρία στην ίδια να πάει το έργο της ζωής της ένα βήμα παραπέρα. «Θα ήθελα οι άνθρωποι να κατανοήσουν ότι το Ολοκαύτωμα είναι η πιο αδρά αποδεδειγμένη γενοκτονία στον κόσμο. Δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια».

Πού την ξέρω…; Πού την ξέρω…;

Η Rachel Weisz όταν κέρδισε το Oscar υποδυόμενη μια έγκυο γυναίκα στην ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός» ήταν όντως έγκυος στο πρώτο της παιδί. Λέει ότι επηρεάστηκε βαθιά από τις συνθήκες φτώχειας που είδε στην Κένυα όταν γύριζε την ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός», που της χάρισε και το Oscar. Έμαθε να παίζει ακορντεόν για τις ανάγκες του ρόλου της στο «THE BROTHERS BLOOM» και λέει ότι το βρήκε πολύ ανόητο. Μάλιστα έκανε μαθήματα μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Adrien Brody.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών «THE MUMMY» το 1999 και «THE MUMMY RETURNS» το 2001, ανέπτυξε μια δυνατή φιλία με τους συμπρωταγωνιστές της John Hannah και Oded Fehr, με τους οποίους είναι ακόμα και σήμερα πολύ καλοί φίλοι. Ήταν να πρωταγωνιστήσει με τον Josh Hartnett στο «Mozart and the Whale» το 2005 αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να αρνηθεί και αντικαταστήθηκε από την Radha Mitchell. Το 2006 απέρριψε την πρόταση να πρωταγωνιστήσει στον καθιερωμένο της ρόλο ως Έβελιν Κάρναχαν στο sequel της ταινίας που την έκανε γνωστή με τίτλο «Η Μούμια: Η Αυτοκρατορία του Δράκου» αρχικά λόγω διαφωνιών για το σενάριο. Ωστόσο, η ηθοποιός είπε σε συνέντευξή της ότι ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε να περάσει 5 μήνες στην Κίνα για τις ανάγκες των γυρισμάτων καθώς ο γιος της Henry δεν ήταν ακόμα ούτε 2 χρονών. Από την άλλη, ο σκηνοθέτης Rob Cohen ισχυρίστηκε ότι η ηθοποιός απέρριψε τον ρόλο γιατί οι υπεύθυνοι της ταινίας είχαν κάνει τον χαρακτήρα της πολύ μεγάλο ηλικιακά. Έτσι την αντικατέστησε η Μαρία Μπέλο.

Της προσφέρθηκε ο ρόλος της Becky στην ταινία «CLERKS II» το 2006 αλλά αρνήθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τον ρόλο υποδύθηκε τελικά η Rosario Dawson. Της προσφέρθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία «Smart People» το 2008 αλλά τον απέρριψε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έτσι στον ρόλο είδαμε τη Sarah Jessica Parker. Ήταν να υποδυθεί τον ρόλο της Daisy στο πλευρό του Brad Pitt στην ταινία «Η Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» το 2008 αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τον ρόλο υποδύθηκε τελικά η Cate Blanchett. Τέλος, νίκησε τη Nicole Kidman στη μάχη για τον ρόλο της Georgie Jutland στην ταινία «DIRT MUSIC» το 2009. Ήταν υποψήφια για τον ρόλο της Lady Marion που υποδύθηκε η Cate Blanchett στην ταινία του Ridley Scott «Robin Hood» το 2010. Ήταν υποψήφια για τον ρόλο της Selina Kyle/ Catwoman στο «The Dark Knight Rises» το 2012, τον οποίο κέρδισε όμως η Anne Hathaway. Την αντικατέστησε η Drew Barrymore στο ρομαντικό δράμα «Miss you Already» το 2015, όταν εγκατέλειψε την παραγωγή.

Προσεχώς, η Rachel Weisz θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Colin Firth και τον David Thewlis στη δραματική ταινία «The Mercy» σε σκηνοθεσία James Marsh που θα δούμε μέσα στη χρονιά ενώ θα πρωταγωνιστήσει και στο ρομαντικό δράμα «My Cousin Rachel» σε σκηνοθεσία Roger Michell  μαζί με τον Sam Claflin. Η υπόθεση αφορά σε έναν νεαρό Άγγλο ο οποίος ζητά εκδίκηση εναντίον της ξαδέρφης του, πιστεύοντας ότι δολοφόνησε κάποιον δικό του. Ωστόσο, τα συναισθήματά του περιπλέκονται καθώς πιάνει τον εαυτό του αιχμάλωτο της γοητείας της. Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2017.

Τί δεν ξέρεις για την Rachel Weisz;

Γεννήθηκε στο Westminster του Λονδίνου και μεγάλωσε στο προάστιο Hampstead Garden. Φοίτησε στο ξακουστό St Paul’s Girls School του Λονδίνου. Παραδέχεται μάλιστα ότι ήταν πολύ κακή μαθήτρια μέχρι που ένας δάσκαλος των Αγγλικών την ενέπνευσε να διαβάσει σε ηλικία 16 ετών. Παραδέχεται επίσης, ότι στο σχολείο ήταν πολύ άτακτη και απείθαρχη και μάλιστα την είχαν αποβάλλει για τη συμπεριφορά της. Λέει ότι ήταν φεμινίστρια όταν σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε το modelling σε ηλικία 14 ετών. Η καριέρα της στην υποκριτική άρχισε στο Trinity Hall του Cambridge, όπου σπούδαζε αγγλικά, όταν ήταν συνιδρύτρια μιας θεατρικής ομάδας με όνομα Cambridge Talking Tongues. Η ομάδα μάλιστα κέρδισε το βραβείο Student Drama από την εφημερίδα The Guardian για το αυτοσχεδιαστικό έργο Slight Possession κατά τη διάρκεια του Edinburgh Festival Fringe. Το 1984 τράβηξε την προσοχή των media όταν απέρριψε την πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο πολεμικό δράμα του σκηνοθέτη Bruce Beresford «King David» στο πλευρό του Richard Gere, καθώς οι γονείς της τής το απαγόρευσαν.

Είναι η μούσα του σχεδιαστή μόδας Narciso Rodriguez. Μάλιστα, είναι πολύ καλή φίλη με τους σχεδιαστές Narciso Rodriguez και Donna Karan ενώ υπήρξε το πρόσωπο της L’Oreal παγκοσμίως για το 2010 αλλά και το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της Burberry για το άρωμα «London». To 2009, η ηθοποιός εξέφρασε την άποψή της για το Botox στο περιοδικό Harper’s Bazaar λέγοντας: «Θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί για τους ηθοποιούς. Τα στεροειδή είναι για τους αθλητές. Η βάση της υποκριτικής είναι η έκφραση. Γιατί να μην θέλεις να μπορείς να εκφράζεσαι»; Όταν τη ρώτησαν ποια είναι τα είδωλά της η ηθοποιός είπε οι Gena Rowlands, Katharine Hepburn, Jack Nicholson, Shirley MacLaine, Ingrid Bergman, Jimmy Hendrix και Janis Joplin. Η αγαπημένη της ταινία είναι το «PERFORMANCE» το 1970. Της αρέσει η heavy rock μουσική και κυρίως οι Led Zeppelin. Οδηγεί μια Jaguar. Είναι πολύ καλή φίλη με τους ηθοποιούς Ralph και Joseph Fiennes και μάλιστα λέει ότι στενοχωριέται που οι υπεύθυνοι των βραβείων δεν δίνουν καμία υποψηφιότητα στον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός» Ralph Fiennes, κυρίως όταν εκείνη έχει κερδίσει τόσα πολλά βραβεία για την ταινία μέχρι σήμερα.

Θέλω κι άλλα…

Η Rachel Weisz έβγαινε με τον Αμερικανό σκηνοθέτη, παραγωγό και μετρ των ατμοσφαιρικών θρίλερ Darren Aronofsky το καλοκαίρι του 2001. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα παρασκήνια του Almeida Theatre του Λονδίνου, όπου η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο έργο «The Shape of Things». Το 2005 αρραβωνιάστηκαν και ο γιος τους, Henry Chance, γεννήθηκε το 2006 στη Νέα Υόρκη. Το 2010 χώρισαν, ωστόσο παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι. Τον Δεκέμβριο του 2010 η Rachel Weisz έγινε το πραγματικό κορίτσι του James Bond, Daniel Craig. Οι δυο τους ήταν φίλοι πολλά χρόνια αλλά αποφάσισαν να εξομολογηθούν τον έρωτά τους ο ένας στον άλλο όταν συναντήθηκαν ξανά στα γυρίσματα της ταινίας «Dream House» το 2010, στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν. Παντρεύτηκαν στις 22 Ιουνίου του 2011 σε μια ιδιωτική τελετή στη Νέα Υόρκη με 4 μόνο καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων της 18χρονης κόρης του ηθοποιού, Ella και του γιου της, Henry.

Δες περισσότερα για την ταινία “Denial”, trailers των ταινιών της εβδομάδας, featurette και φωτογραφίες καθώς και όλα τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στο νέο επεισόδιο Cinelovers Season 5 – Επεισόδιο 19 που κυκλοφορεί. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 24:00 στα κανάλια του Ομίλου της Hellas Net και κάθε Σάββατο πρωί στις 11:45 στο ΚΡΗΤΗ TV (και στον OTE TV).

Δες το SNEAK PREVIEW του επεισοδίου!

XOXO

X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *