Αγαπητή Ναντίν,

Καλή χρονιά! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συζώ με το αγόρι μου, τον Άγγελο. Πριν κάποιους μήνες βρέθηκα στην Αράχωβα για ένα εταιρικό συνέδριο. Εκεί γνώρισα τον Γιώργο, συνάδελφο από άλλο γραφείο, ο οποίος ήταν επίσης εκεί για το συνέδριο. Ήταν πολύ γοητευτικός και με φλέρταρε από την αρχή. Δεν ξέρω γιατί αλλά του απέκρυψα ότι είχα σχέση. Πήγαμε για φαγητό, βγήκαμε για ποτό και αργά τη νύχτα καταλήξαμε στο δωμάτιό του να κάνουμε σεξ. Όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε, αποχαιρετιστήκαμε τυπικά, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και είπαμε να τα πούμε μέσω facebook. Μου έστειλε κάποια μηνύματα αλλά εγώ από τύψεις γι’ αυτό που έκανα στον Άγγελο δεν του απάντησα σε κανένα. Πριν δύο μήνες ταξίδεψα για ένα άλλο συνέδριο της εταιρίας μου στη Θεσσαλονίκη και εκεί – για κακή μου τύχη – ξαναβρήκα τον Γιώργο. Αφού τσακωθήκαμε επειδή εξαφανίστηκα, καταλήξαμε σε ατελείωτο κλάμπινγκ μέχρι πρωίας και φυσικά όπως είναι αναμενόμενο, το πρωί ξύπνησα στο κρεβάτι του… Δεν θυμάμαι και πολλά από εκείνη τη νύχτα. Είχα πιει υπερβολικά. Έφυγα κατευθείαν για το αεροδρόμιο πριν ξυπνήσει. Δεν ήθελα να τον αντιμετωπίσω. Το θέμα είναι ότι πριν λίγες ‘μέρες ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος και δεν ξέρω αν το παιδί είναι του Άγγελου ή του Γιώργου. Αν ήμουν σίγουρη ότι είναι του Άγγελου θα ήμουν πραγματικά πολύ ευτυχισμένη και θα του το έλεγα αμέσως. Τον αγαπώ και θέλω πολύ να κάνουμε οικογένεια. Για τον Γιώργο δεν ξέρω τι νιώθω… Ίσως ένα ερωτικό πάθος… Τίποτε άλλο! Αν όμως, το παιδί είναι του Γιώργου; Ξέρω ότι είμαι επιπόλαιη… Τί θα κάνω;

Ράνια


Αγαπητή  Ράνια!

Πρωτίστως, να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή δημιουργική χρονιά με υγεία και ποιότητα στην καθημερινότητά μας… και απ’ ότι βλέπω τα ερωτικά διλήμματα δε λείπουν ούτε φέτος. Λοιπόν, κορίτσια ας ξεκινήσουμε ελπιδοφόρα, ας απαλλαχτούμε από τα ενοχικά μας συμπλέγματα και ας προσπαθήσουμε να χειριστούμε τις καταστάσεις όσο πιο ψύχραιμα μπορούμε!

Ράνια μου, αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα συναισθήματά σου για τον Άγγελο… τον αγαπάς βαθιά; Είσαι αληθινά ερωτευμένη; Απολαμβάνεις τη συγκατοίκησή σας; Ή μήπως έχεις συμβιβαστεί με τη ρουτίνα της καθημερινότητας; Κι αν πράγματι τον θέλεις στη ζωή σου, τότε γιατί απέκρυψες τη σχέση σου στο Γιώργο; Είναι ερωτήματα που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις… Ξέρεις συχνά μπερδεύουμε την αγάπη με τη συνήθεια και η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλο πράγμα, ας μη το υποτιμάμε!

Από την άλλη πλευρά, έχει συμβεί πιστεύω σε αρκετές σε κάποια στιγμή αδυναμίας να ενδώσουμε σε ένα κολακευτικό φλερτ, που ίσως να οδηγήσει σε κάποιες -γιατί όχι- βραδιές πάθους… Κακά τα ψέμματα όλοι οι άνθρωποι ψάχνουμε την επιβεβαίωση και κάποιον να μας τονώσει την αυτοπεποίθηση. Προσωπικά θεωρώ λάθος να μετανιώνεις για τις στιγμές που πέρασες με το Γιώργο, γιατί τη δεδομένη στιγμή το ήθελες, ήταν επιλογή σου, το απόλαυσες και μάλιστα δις!!! Ίσως και να ήταν καρμικό το ότι ξαναβρεθήκατε και είχατε την ίδια κατάληξη, γεγονός που δείχνει ότι η σχέση σου με τον Άγγελο μάλλον δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να σε κάνει να αντισταθείς!

Απενοχοποιήσου όμως, Ράνια μου και μην αυτομαστιγώνεσαι! Εξάλλου κανείς δεν είναι τέλειος και ποτέ μα ποτέ μην είστε σίγουρες για το τι κάνουν ή έχουν κάνει οι άντρες πίσω από την πλάτη σας (χωρίς βέβαια να θέλω να σε προκαταβάλλω για τις πράξεις του Άγγελου… Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις). Απλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικές. Αν η περιπέτειά σου τελείωνε εκεί, αγαπημένη μου, θα σου πρότεινα να το δεις σαν μια επιπλέον εμπειρία, αλλά δυστυχώς, η εγκυμοσύνη σου περιπλέκει τα πράγματα. Μια εγκυμοσύνη από μόνη της είναι ευλογία σε κάθε περίπτωση, στη δική σου όμως τίθεται το θέμα της πατρότητας που είναι υψίστης σημασίας. Μιλώντας σου ειλικρινά, σε καμιά περίπτωση μη σκεφτείς να προβείς σε έκτρωση… Αυτή είναι μια λύση για τους δειλούς. Μην κάνεις αυτό το έγκλημα! Είναι μια αθώα ψυχή που έχει δικαίωμα στη ζωή, μην της το στερήσεις! Κάθε παιδί αλλά κι εσύ η ίδια πρέπει να μάθεις ποιος είναι ο πατέρας. Αν λοιπόν, οι ημερομηνίες δεν σε βοηθούν, πρέπει δυστυχώς, όσο ψυχοφθόρο και να είναι, να περιμένεις να μπεις στον 6ο μήνα ή ακόμα καλύτερα να περιμένεις να γεννηθεί το μωρό σου ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις για να μην διακινδυνεύσεις την υγεία του βρέφους στη διάρκεια της κύησης. Κρίνω λοιπόν, σκόπιμο να ενημερωθούν και οι δύο υποψήφιοι μπαμπάδες γι ‘αυτήν την εξέλιξη κι όποιος σε νοιάζεται πραγματικά, θα σε στηρίξει. Αν βέβαια επιλέξεις την πιο ανώδυνη οδό, δηλαδή να ανακοινώσεις ότι το παιδί είναι του Άγγελου χωρίς να είσαι βέβαιη, τότε ίσως να έχεις να αντιμετωπίσεις τις τύψεις σου, που σίγουρα θα σε κατατρέχουν σε όλη σου τη ζωή, μια παρατεταμένη αμφιβολία και μην ξεχνάς ότι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσεις στο παιδί σου, αφού έχει δικαίωμα στην αλήθεια ή στον Γιώργο, αν τελικά είναι δικό του το παιδί και το μάθει…

Όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις, θα πρέπει να δείξεις δύναμη, να υπερασπιστείς τις επιλογές σου μέχρι τέλους και να αποδεχθείς τις συνέπειες. Είμαστε κύριοι του εαυτού μας αλλά πρέπει να αναλογιζόμαστε αν οι επιπτώσεις των πράξεών μας επιβαρύνουν τους άλλους. Πάντως Ράνια μου, όποια κι αν είναι η κατάληξη, και μόνο που θα βιώσεις το θαύμα της μητρότητας, θα είσαι ευτυχισμένη και θα δεις τα πράγματα με πιο αισιόδοξη ματιά… Αρκεί να κοιτάζεις το παιδάκι σου και θα σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις, πράγμα που στο εύχομαι ολόψυχα!

Φιλικά,

Ναντίν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *