Αγαπητή Ναντίν,

Με την κολλητή μου, την Ιωάννα, είμαστε φίλες από το λύκειο. Για την Ιωάννα ήξερα πως έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια, την Έλενα, την οποία έχω γνωρίσει και έναν αδερφό, τον Ιάκωβο, ο οποίος όμως λείπει για χρόνια στο εξωτερικό. Από το πρώτο έτος της σχολής ήμουν μαζί με τον Δημήτρη, έναν συμφοιτητή μου και τον κούκλο του έτους. Λέω ήμουν μέχρι πριν από έναν μήνα, όταν η Ιωάννα αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι στο σπίτι της για να γιορτάσουν την πρόταση γάμου που της έκανε ο Σταύρος, ο αρραβωνιαστικός της. Πήγα λοιπόν, μαζί με τον Δημήτρη, στον οποίο κατά τη διάρκεια της βραδιάς είπα γι’ αστείο την ατάκα: «Εμείς πότε θα παντρευτούμε;» Θα σου πω μόνο ότι πήγε να του πέσει το ποτό από τα χέρια. Φρίκαρε και άρχισε να φωνάζει, λέγοντάς μου πως είμαι απαράδεκτη και πως μάλλον πρέπει να χωρίσουμε. Περιττό να σου πω πως είχαν γυρίσει όλοι και μας κοιτούσαν. Μέχρι που έφυγα τρέχοντας και κλείστηκα στο μπάνιο ενώ ο Δημήτρης έφυγε από το πάρτι. Λίγη ώρα αργότερα ήταν που χτύπησε η πόρτα και όταν άνοιξα διστακτικά, είδα εκείνον. Έναν ψηλό, μελαχρινό τύπο με υπέροχο χαμόγελο. Μου είπε πως δεν ήταν δυνατόν να κλαίω για κάποιον που φέρεται έτσι, πως είμαι πολύ όμορφη και πως μπορώ να έχω όποιον θέλω. Φλερτάραμε για αρκετή ώρα στο μπαλκόνι μέχρι που συνειδητοποίησα πως δεν ήξερα τ’ όνομά του. Το έμαθα βέβαια λίγο αργότερα όταν η Ιωάννα μας πλησίασε και απευθύνθηκε στον… αδερφό της. Καταλαβαίνεις πως δεν ήξερα τι χειρότερο θα μου συνέβαινε εκείνη τη βραδιά. Ο Ιάκωβος μου είπε πως θα έμενε στην Ελλάδα για δύο χρόνια για δουλειά, πως του άρεσα πολύ και από εκείνο το βράδυ- που παρεμπιπτόντως με γύρισε σπίτι- μου ζητά επανειλημμένως να βρεθούμε. Και ήμουν έτοιμη να του στείλω όταν με πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης για να μου ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, να μου πει πως πανικοβλήθηκε και πως δεν το εννοούσε όταν μου είπε να χωρίσουμε. Τον αγαπώ ακόμα, όμως με τον Ιάκωβο νιώθω υπέροχα. Μιλάμε με τις ώρες στο τηλέφωνο, με κάνει να γελάω και γενικότερα μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό. Η Ιωάννα πάλι ήταν ξεκάθαρη ως προς αυτό το θέμα. Δεν θέλει να το προχωρήσω με τον αδερφό της μήπως χωρίσουμε και σταματήσουμε να είμαστε φίλες… Τί να κάνω;

Φιλικά,

Έλλη Μ.


Aγαπητή Έλλη!

Η ιστορία σου είναι λίγο περίπλοκη αλλά μην αγχώνεσαι… μαζί θα προσπαθήσουμε να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι και να βγεις από το αδιέξοδό σου. Ομολογώ ότι το περιστατικό που περιγράφεις στο σπίτι της Ιωάννας ήταν δυσάρεστο και κατανοώ ότι ήρθες σε δύσκολη θέση. Όλοι μας έχουμε άσχημες ‘μέρες, όμως η συμπεριφορά του Δημήτρη δεν ήταν η πρέπουσα ούτε για τον τόπο ούτε για τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όφειλε να ελέγξει τον εαυτό του και είναι εύλογο ότι το θέμα ενός επικείμενου χωρισμού δεν γίνεται να συζητηθεί σε ένα ξένο σπίτι και μάλιστα με παρουσία τρίτων… Πόσο μάλλον όταν γιορτάζετε τους αρραβώνες της κολλητής σου! (Εδώ παρεμπιπτόντως να πω ότι εντυπωσιάζομαι που υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που κρατούν τις παραδόσεις και δεν ακολουθούν την πεπατημένη, δηλαδή κατευθείαν γάμο ή γαμοβάφτιση που είναι και της μόδας…)

Επανέρχομαι λοιπόν, λέγοντας πως η αντίδρασή σου ήταν απόλυτα φυσιολογική και απ’ ό, τι φάνηκε είχε και απρόσμενη κατάληξη… αφού έγινε η αφορμή να γνωρίσεις τον Ιάκωβο! Η μοίρα λοιπόν, για άλλη μια φορά έπαιξε το παιχνίδι της… Συχνά μια γλυκιά προσέγγιση, ένα ρομαντικό και διακριτικό φλερτ, δυο κολακευτικά λόγια αρκούν για να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση και να σε κάνουν να νιώσεις μοναδική. Είναι φανερό ότι κολακεύτηκες από την πολιορκία του Ιάκωβου, γι’ αυτό θεωρώ πως η μετέπειτα “συγγνώμη” του Δημήτρη δεν βρήκε αντίκρυσμα, όπως ίσως θα συνέβαινε, αν δεν είχε προηγηθεί η γνωριμία σας.

Θα τολμούσα να σου προτείνω να ζήσεις στο έπακρο τις ευχάριστες στιγμές σου με τον Ιάκωβο και να αφεθείς, αν δεν υπήρχε η παράμετρος  ότι είναι αδερφός της Ιωάννας! Δίκαια  η φίλη σου από την πλευρά της ανησυχεί για την εξέλιξη της σχέσης σας, καθώς σίγουρα θα επηρεάσει άμεσα και τη φιλία σας… Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιάκωβος θα μείνει μόνο για 2 χρόνια, οπότε θα ξεκινήσεις μια σχέση με ημερομηνία λήξης (αν δηλαδή δεν είσαι τόσο ερωτοχτυπημένη ώστε να ξενιτευτείς κι εσύ μαζί του…) Βέβαια αυτό θα συμβεί μακροπρόθεσμα αλλά πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές.

Άρα… Ανακεφαλαιώνοντας, ή θα δώσεις μια ευκαιρία στον Δημήτρη να επανορθώσει ή θα ρισκάρεις, ποντάροντας σε μια νέα γνωριμία με αβέβαιο μέλλον και ριψοκινδυνεύοντας να κλονιστεί η φιλία σου με την Ιωάννα. Πάντως, αν αυτό σε βοηθάει, πίστεψέ με, αν ο Ιάκωβος είναι ο άνθρωπος της ζωής σου σίγουρα το καμπανάκι της καρδιάς σου θα έχει σημάνει συναγερμό! (Είναι αδιάψευστος κριτής!) Αν πάλι δεν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον πρόκειται για έναν προσωρινό ενθουσιασμό και μια παρηγοριά για τη στάση του Δημήτρη. Την απάντηση την ξέρεις μόνο εσύ! Και μην ξεχνάς! Η τύχη δεν έρχεται να μας βρει αλλά τη δημιουργούμε μόνοι μας…

Καλή σου τύχη, λοιπόν!

Φιλικά,

Ναντίν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *