Σέξι αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα καθώς ο αγαπημένος μας Mr. Grey επιστρέφει αποφασισμένος αυτήν τη φορά στη μεγάλη οθόνη με μια νέα συμφωνία και χωρίς άλλα μυστικά. Ο λόγος φυσικά για το «Fifty Shades Darker» ή «Οι Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα βασισμένο στο μυθιστόρημα της E.L. James, η οποία συμμετέχει και στο σενάριο ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο ρόλος!

Ο Jamie Dornan μπήκε στο cast της ταινίας την τελευταία στιγμή μια και ο ρόλος του Mr. Grey πέρασε από σαράντα κύματα. «Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι λένε “Πάρε τον χρόνο σου”! Όμως εγώ πραγματικά δεν είχα καθόλου χρόνο. Δεν μου άφησαν περιθώριο. Έτσι, απλά μιλάς με τον ατζέντη σου και τους ανθρώπους που αγαπάς και μαζί παίρνετε μια απόφαση». Η σύζυγός του, Amelia Warner, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τότε και ο ηθοποιός παραδέχεται πως ήταν πολύ δύσκολο να της ανακοινώσει ότι πηγαίνουν στο Βανκούβερ για γυρίσματα. «Ευτυχώς η γυναίκα μου είναι υπέροχη και δείχνει τεράστια κατανόηση. Επίσης, δούλευε ως ηθοποιός για 10 χρόνια κι έτσι ξέρει πως είναι η δουλειά. Οι περισσότερες γυναίκες θα φρίκαραν να ακούσουν στον 7ο περίπου μήνα της κύησής τους το “Μωρό μου πηγαίνουμε στο Βανκούβερ αυτήν την εβδομάδα για 4 μήνες. Οπότε το μωρό μας θα γεννηθεί στον Καναδά και επιπλέον θα γυρίσω μια ταινία, σε πολλά μέρη της οποίας θα είμαι γυμνός”».

Για την προετοιμασία του για τον ρόλο ο ηθοποιός δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι μπήκε στο cast την τελευταία στιγμή, προσπάθησε να βάλει τον εαυτό του μέσα στον ρόλο όσο καλύτερα μπορούσε. Διάβασε το βιβλίο και με δική του πρωτοβουλία προσέλαβε έναν ειδικό του S&M για να του δείξει πως χρησιμοποιούνται τα σχοινιά, οι κόμποι, οι αλυσίδες και οι χειροπέδες. «Είναι ένα πραγματικά μεγάλο κομμάτι του χαρακτήρα μου και ήθελα να μάθω τι ακριβώς έκανε. Ο ειδικός ήρθε μαζί με την υποτακτική του κι εγώ έκατσα στη γωνία με μια μπύρα στο χέρι και παρακολουθούσα. Ο οδηγός μου ήταν έξω από την πόρτα. Ένας Θεός ξέρει τι θα φαντάστηκε», συμπληρώνει γελώντας.

Ο ηθοποιός παραδέχεται ότι δεν μετανιώνει ούτε στιγμή που αποφάσισε να υποδυθεί τον ρόλο του Christian Grey και ανυπομονεί για την επόμενη ταινία. Σ’ αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο και η καλή χημεία του με την Dakota Johnson σ’ αυτήν την ταινία. Δήλωσε τέλος, πως του αρέσει να έχει γένια και πραγματικά στεναχωρήθηκε πολύ που αναγκάστηκε να ξυριστεί κόντρα για τον ρόλο του Christian Grey στην πρώτη ταινία. Ωστόσο, η τύχη ήταν με το μέρος του αυτήν τη φορά μια και οι θαυμάστριες ανά τον κόσμο έστειλαν μήνυμα στην παραγωγή λέγοντας ότι ο Jamie Dornan δεν είναι πολύ sexy ως Christian Grey ξυρισμένος και θα συμφωνήσουμε κι έτσι η παραγωγή αποφάσισε ότι μπορεί να κρατήσει τα γένια του για τις δύο επόμενες ταινίες, το «Fifty Shades Darker» και το «Fifty Shades Freed».

Πού τον ξέρω…; Πού τον ξέρω…;

Ο Jamie Dornan έγινε γνωστός για τον ρόλο του Axel von Fersen στην ταινία της Sofia Coppola «Marie Antoinette» το 2006, για τον ρόλο του ως ο Σερίφης Graham Humbert στη σειρά του ABC «Once Upon a Time» αλλά και του serial killer του Belfast, Paul Spector, στη σειρά του BBC «The Fall», που προβάλλεται μέχρι και σήμερα.

Προσεχώς, ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον Dr. Alan Pascal στο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου του Αλεξάντερ Άτζα με τίτλο «The 9th Life of Louis Drax», στο πλευρό του Άαρον Πολ, μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μπεστ σέλερ μυθιστορήματος της επιτυχημένης συγγραφέως Λιζ Γιένσεν. Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τους Mark Strong και Guillaume Canet στο θρίλερ δράσης «The Siege at Jadotville» υποδυόμενος τον διοικητή του στρατού Pat Quinlan, ο οποίος με τα στρατεύματά του επιτίθεται στους Γάλλους και Βέλγους μισθοφόρους στο Κονγκό στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Παράλληλα θα πρωταγωνιστήσει στη δραματική ταινία της Emma Forrest «Untogether» μαζί με την Alice Eve που θα δούμε μέσα στο 2017 ενώ θα υποδυθεί για τρίτη φορά τον καθιερωμένο του ρόλο ως Christian Grey στο τελευταίο sequel της τριλογίας «Fifty Shades Freed» ξανά σε σκηνοθεσία James Foley που θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2018.

Τί δεν ξέρεις για τον Mr. Grey;

Γεννήθηκε στο Holywood της Ιρλανδίας και μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Belfast. Ο πατέρας του Jim Dornan είναι γιατρός και έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός. Η μητέρα του, Lorna, πέθανε από καρκίνο όταν ο ηθοποιός ήταν 16 ετών. Είναι ο μικρότερος από τρία αδέρφια καθώς έχει δύο μεγαλύτερες αδερφές, τη Liesa που δουλεύει στη Disney και την Jessica, σχεδιάστρια μόδας στο Λονδίνο. Φοίτησε στο Methodist College του Belfast όπου έπαιζε rugby και συμμετείχε και στη θεατρική ομάδα. Αργότερα σπούδασε στο Teesside University αλλά το εγκατέλειψε στην πορεία και έφυγε για το Λονδίνο για να σπουδάσει υποκριτική. Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική ήταν μοντέλο του Calvin Klein για πολλά χρόνια μαζί με τις Kate Moss και Eva Mendes ενώ υπήρξε και το μοντέλο μεγάλων εταιρειών όπως οι Abercrombie & Fitch, Hugo Boss και Armani. Το 2007 ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας του Christian Dior για το άρωμα Dior Homme. Σήμερα ο ηθοποιός μένει στο Notting Hill του Λονδίνου. Είναι πολύ καλός φίλος με τους ηθοποιούς Andrew Garfield και Eddie Redmayne. Μάλιστα με τον Eddie Redmayne ήταν και συγκάτοικοι. Ήταν μέλος ενός συγκροτήματος με όνομα «Sons of Jim» από το 2006 μέχρι το 2008. Είναι μεγάλος οπαδός της Manchester United και έχει πάντα εισιτήριο διαρκείας της ομάδας. Τον ελεύθερο χρόνο του παίζει golf και διαβάζει βιβλία ενώ παίζει και επαγγελματικά rugby.

Θέλω κι άλλα…

Ο Jamie Dornan γνώρισε την ηθοποιό Keira Knightley στα γυρίσματα μιας φωτογράφισης το 2003 και έγιναν ζευγάρι μέχρι το 2005. Το 2010 γνώρισε την ηθοποιό, τραγουδίστρια και στιχουργό Amelia Warner μέσω κοινών φίλων σε ένα party στο Hollywood και (το ξέρω ότι θα στενοχωρήθεις…) παντρεύτηκαν στο Somerset στις 27 Απριλίου του 2013. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες, την Dulcie Dornan που γεννήθηκε το 2013 και μια δεύτερη που γεννήθηκε το 2016.

Δες περισσότερα για την ταινία “Fifty Shades Darker”, trailers των ταινιών της εβδομάδας, featurette και φωτογραφίες καθώς και όλα τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στο νέο επεισόδιο Cinelovers Season 5 – Επεισόδιο 22 που κυκλοφορεί. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 24:00 στα κανάλια του Ομίλου της Hellas Net και κάθε Σάββατο πρωί στις 11:45 στο ΚΡΗΤΗ TV (και στον OTE TV).

Δες το SNEAK PREVIEW του επεισοδίου!

XOXO

X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *