Μια από τις πιο γνωστές και συμβολικές ιστορίες αγάπης, ένα από τα κλασικά παραμύθια της Disney που έχουν αγγίξει τις καρδιές μας, επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη και σε 3D με μια εκθαμβωτική live-action υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία του Bill Condon. Ο λόγος φυσικά για την «Πεντάμορφη και το Τέρας».

Η Μπελ είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς, που υποδύεται ο Kevin Kline. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εν τω μεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν και τον ερμηνεύει ο Luke Evans, έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος. Η Πεντάμορφη βρίσκει την τέλεια ενσάρκωση στην Emma Watson, πρωταγωνίστρια του Harry Potter, με ιδανικό ταίρι το Τέρας με την καρδιά ενός Πρίγκιπα, που υποδύεται ο γνωστός από τη σειρά «Downton Abbey» Dan Stevens, ενώ οι υπόλοιποι ρόλοι μοιράζονται στους Ewan McGregor, Ian McKellen και Emma Thompson. Στη συγγραφή του σεναρίου συναντούμε και τον ελληνικής καταγωγής Evan Spiliotopoulo. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια ζωντανεύουν επάξια τον θρυλικό κόσμο της πρώτης ταινίας του 1991, ενώ η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας απογειώνει την εικόνα, κατατάσσοντας την ταινία στα κλασικά αριστουργήματα του ονειρικού κόσμου της Disney.

Ο ρόλος!

Το κλασικό παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν εκδόθηκε στη Γαλλία με την υπογραφή του Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. Σήμερα, τα θέματα είναι το ίδιο επίκαιρα και η ιστορία ενθουσιάζει αιώνια τους παραμυθάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές σε όλα τα είδη τέχνης. Όμως, είναι η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney του 1991 που κρατά τα σκήπτρα της πιο εμβληματικής εκδοχής. «Βρίσκω την ταινία του 1991 μια τέλεια ταινία. Όταν κυκλοφόρησε ήταν αφηγηματικά πρωτοποριακή και είχε απίστευτα τραγούδια, οπότε αρχικά δυσκολεύτηκα να την προσεγγίσω», ομολογεί ο σκηνοθέτης Bill Condon. Από την άλλη, ο Condon είναι ένας επιδέξιος αφηγητής που μπορεί να οραματιστεί την κινηματογραφική δυναμική της ιστορίας. «25 χρόνια μετά η τεχνολογία μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδέες που μας είχε συστήσει η ταινία κινουμένων σχεδίων. Τώρα είναι δυνατόν, για πρώτη φορά, να έχεις μια φωτορεαλιστική απεικόνιση μιας τσαγιέρας που μιλάει σε ένα πραγματικό σετ», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Για τον σκηνοθέτη, η γοητεία της ταινίας είναι διπλή: Μια ευκαιρία να κάνει ένα μιούζικαλ που αποτίνει φόρο τιμής στη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ και μια ευκαιρία να ξαναπεί μια ιστορία που σκαλίζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων. Ο Condon έχει γνώση των μιούζικαλ και ξέρει πως η ιστορία και η μουσική συνδιαλέγονται. «Κάθε φορά που άκουγα τη μουσική της ταινίας, είχα αυτό το παιδικό συναίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά και ότι υπάρχει ελπίδα στον κόσμο», σχολιάζει η Emma Watson για τη δύναμη της μουσικής στην ταινία.

Η βρετανίδα ηθοποιός που έχει κλέψει την καρδιά του κοινού παγκοσμίως με την πνευματώδη ερμηνεία της ως Hermione Granger στις ταινίες «Harry Potter» θεωρήθηκε η πιο κατάλληλη για να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτό το κλασικό παραμύθι. Η Emma Watson λέει σχετικά: «Μου άρεσε η Πεντάμορφη και το Τέρας από τότε που ήμουν τεσσάρων. Θυμάμαι την Μπελ ως δυναμική κοπέλα που έλεγε τη γνώμη της, ήταν απίστευτα ανεξάρτητη και φιλόδοξη και ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο. Είχε αυτή τη σχέση με το Τέρας, η οποία διαθέτει φοβερή δυναμική. Η πιο ενδιαφέρουσα σχέση που έχω συναντήσει σε παραμύθι». Πριν το 1991, οι περισσότεροι γυναικείοι χαρακτήρες στις ταινίες κινουμένων σχεδίων ήταν παθητικοί και μονοδιάστατοι, αλλά η Μπελ έσπασε το καλούπι. Ενδιαφέρεται για τη λογοτεχνία, σκέφτεται με τον δικό της τρόπο και δεν φοβάται εύκολα. Γρήγορα έγινε πρότυπο για τα κορίτσια παγκοσμίως και η πρώτη σύγχρονη φεμινίστρια σε ταινία κινουμένων σχεδίων. «Η Μπελ είναι κάποια που δεν νοιάζεται να γίνει πριγκίπισσα. Ενδιαφέρεται περισσότερο να δει τον κόσμο και να καταλάβει ποια είναι από το να βρει έναν άντρα και να παντρευτεί. Ξέρουμε όλοι πόσο έξυπνη και καλλιεργημένη είναι η Emma και αυτήν την έμφυτη ευφυία την έφερε στον ρόλο», επισημαίνει ο Condon.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το κίτρινο φόρεμα της Μπελ στην ταινία αποτελείται από πολλά πέπλα με σατέν οργάντζα 55 μέτρων, που είχε κοπεί σε κυκλικό σχήμα και χρειάστηκε σχεδόν ένα χιλιόμετρο κλωστή. Πάνω του είχε διάσπαρτα 2.160 κρύσταλλα Swarovski. Χρειάστηκαν πάνω από 12.000 ώρες για να φτιαχτεί το πρώτο και διάφορα αντίγραφά του.

Πού την ξέρω…; Πού την ξέρω…;

Η Έμμα Σάρλοτ Ντουέρ Γουάτσον, όπως είναι το κανονικό της όνομα, έγινε γνωστή με τον ρόλο της ως Ερμιόνη Γκρέιντζερ στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ». Κέρδισε τον ρόλο σε ηλικία εννέα ετών, έχοντας προηγουμένως συμμετάσχει μόνο σε σχολικά θεατρικά έργα και μάλιστα πέρασε 8 φορές από οντισιόν. Από το 2001 έως το 2011, πρωταγωνίστησε και στις οκτώ ταινίες «Χάρι Πότερ» μαζί με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ και Ρούπερτ Γκριντ. Μάλιστα, σε ηλικία 16 ετών, σχεδόν εγκατέλειψε την ταινία γιατί κουράστηκε από τα φρικτά ωράρια των γυρισμάτων. Ο ρόλος της στη σειρά ταινιών τής έχει χαρίσει αρκετά βραβεία μέχρι σήμερα, ενώ τής έχει αποφέρει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια στερλίνες. Λέει, ότι ήταν τόσο απελπισμένη να φιλήσει τον συμπρωταγωνιστή της Rupert Grint στο τελευταίο sequel της σειράς ταινιών Harry PotterΟ Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου” που τον πέταξε πολλές φορές κάτω στα γυρίσματα. Τέλος, έχει δηλώσει ότι το αγαπημένο της βιβλίο Harry Potter είναι «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Άζκαμπαν».

Το 2007, η Έμμα Γουάτσον ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε δύο παραγωγές: την ομώνυμη τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος «Ballet Shoes» και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Ιστορία του Ντεσπερό». Το 2012, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο» του Στίβεν Τσμπόσκι ενώ το 2014 υποδύθηκε την Άιλα στο βιβλικό έπος «Νώε» σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι. Της προτάθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Σταχτοπούτας στο «Cinderella» του Κένεθ Μπράνα το 2015 αλλά τον απέρριψε κι έτσι στον ρόλο είδαμε την Lily James.

Προσεχώς η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει με τον Tom Hanks στο θρίλερ του James Ponsoldt «The Circle». Μια γυναίκα πιάνει δουλειά σε μια δυναμική εταιρεία τεχνολογιών με όνομα «The Circle», όπου αναμειγνύεται με έναν μυστηριώδη άντρα. Η ταινία αναμένεται για τις 28 Απριλίου στην Αμερική.

Τί δεν ξέρεις για την Emma Watson;

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1990. Οι γονείς της, Ζακλίν Λούεζμπι και Κρις Γουάτσον είναι δικηγόροι βρετανικής καταγωγής. Η ηθοποιός έζησε στο Παρίσι μέχρι τα πέντε της οπότε και χώρισαν οι γονείς της. Μετά το διαζύγιο, μετακόμισε με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της στο Όξφορντσαϊρ της Αγγλίας, ενώ περνούσε τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι του πατέρα της στο Λονδίνο. Έχει 3 ετεροθαλή αδέρφια από τον επόμενο γάμο του πατέρα της και 2 ακόμα από τον δεύτερο γάμο της μητέρας της. Η ηθοποιός έχει δηλώσει ότι μιλά λίγα Γαλλικά, αλλά «όχι τόσο καλά» όσο συνήθιζε. Μετά τη μετακόμισή της στην Οξφόρδη φοίτησε στο δημοτικό σχολείο The Dragon School. Από τα έξι της η Έμμα Γουάτσον ήθελε να γίνει ηθοποιός και για κάποια χρόνια μάθαινε τραγούδι, χορό και υποκριτική στη σχολή θεάτρου Stagecoach Theatre Arts. Συνέχισε τις σπουδές της στο σχολείο θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Headington School στην Οξφόρδη ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών «Χάρι Πότερ», η ηθοποιός και οι συμπρωταγωνιστές της έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα από παιδαγωγό μέχρι και πέντε ώρες την ημέρα. Μαζί με τους Daniel Radcliffe και Rupert Grint μάλιστα, όταν ήταν μικροί, συνήθιζαν να κρύβονται από τους σωματοφύλακές τους γιατί μισούσαν να τους ακολουθούν όπου πήγαιναν. Έπειτα σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Brown University και τότε σκέφτηκε σοβαρά να σταματήσει τελείως τις σπουδές της για να αφοσιωθεί στην καριέρα της. Ωστόσο, πήρε το πτυχίο της το 2014 και αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της παρότι είχε κερδίσει αρκετά χρήματα από τις ταινίες της.

Στην ηλικία των 15 ετών η ηθοποιός ήταν το νεαρότερο άτομο που εμφανίστηκε ποτέ στο εξώφυλλο του νεανικού Vogue. Το 2009, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο συμμετέχοντας στη Φθινοπωρινή/Χειμωνιάτικη καμπάνια της Burberry. Το 2008 αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις ταινίες για να ταξιδέψει. Αγόρασε μάλιστα ένα σαλέ για να πηγαίνει για σκι στη Γαλλία για 2 εκατομμύρια δολάρια. Θεωρεί ντροπιαστικό και ενοχλητικό το να την αποκαλούν sexy γιατί δεν θέλει να είναι γνωστή για την εικόνα της. Της αρέσει να παίζει χόκεϋ και τένις, να κάνει σκι και θαλάσσια σπορ, να ζωγραφίζει, να μαγειρεύει, να τραγουδάει και να χορεύει. Μάλιστα είχε συμμετάσχει 2 φορές με το σχολείο της στον διαγωνισμό Rock Challenge. Θέλει πολύ να δουλέψει με τους σκηνοθέτες Αλφόνσο Κουαρόν και Guillermo del Toro. Το 2008 ο τραγουδιστής Boy Destiny έγραψε και τραγούδισε για εκείνη το τραγούδι «You Got Me Going», γνωστό και ως The Emma Watson song. Τέλος, η ηθοποιός έχει δηλώσει ότι είναι φεμινίστρια. Έχει προωθήσει την εκπαίδευση για τα μικρά κορίτσια με τις επισκέψεις της στο Μπανγκλαντές και τη Ζάμπια ενώ τον Ιούλιο του 2014 ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της υπηρεσίας «Ο.Η.Ε. Γυναίκες» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τον Φεβρουάριου του 2016 μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα ενός έτους απο την υποκριτική, καθώς σχεδιάζει να αφιερώσει αυτόν τον χρόνο στην «προσωπική της ανάπτυξη» και στο έργο της σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

Θέλω κι άλλα…

Η Emma Watson φημολογούνταν ότι έβγαινε με τον συμπρωταγωνιστή της στο Harry Potter και κινηματογραφικό κακό Μαλφόι Tom Felton ενώ την περίοδο 2006 – 2007 έβγαινε με τον παίκτη του rugby Tom Ducker. Το 2008 έκανε σχέση με τον βρετανό θαυμαστή της Jay Barrymore με τον οποίο μάλιστα έμεναν και μαζί. Ωστόσο, λόγω της απόστασης, εξαιτίας των σπουδών της στο Brown, οι δυο τους χώρισαν τον Μάρτιο του 2010. Έπειτα είχε σχέση με τον Will Adamowicz από το 2011 μέχρι το 2013, τον οποίο γνώρισε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τον Ιανουάριο του 2014, η Έμμα Γουάτσον ξεκίνησε να βγαίνει με τον (κούκλο!!!) Ματ Τζάνεϊ, παίκτη του rugby του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τον οποίο γνώρισε σε έναν αγώνα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το 2015 ήταν μαζί με τον 27χρονο Roberto Aguire, τον οποίο είχε γνωρίσει στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς», όπου εκείνος εργαζόταν στο τμήμα των special effects. Τέλος, από το 2016 η ηθοποιός είναι μαζί με τον 35χρονο William Knight.

Δες περισσότερα για την ταινία “Beauty and the Beast”, trailers των ταινιών της εβδομάδας, featurette και φωτογραφίες καθώς και όλα τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στο νέο επεισόδιο Cinelovers Season 5 – Επεισόδιο 27 που κυκλοφορεί. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 24:00 στα κανάλια του Ομίλου της Hellas Net και κάθε Σάββατο πρωί στις 11:45 στο ΚΡΗΤΗ TV (και στον OTE TV).

XOXO

X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *