Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην τελετή έναρξης του 23ου AIFF – ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου προβλήθηκε η ταινία Wonderstruck του Τοντ Χέινς, που γνωρίσαμε στο Carol, η οποία συγκίνησε στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί φαβορί για τα επερχόμενα Oscar. Στο video που ακολουθεί δείτε ρεπορτάζ από τη λαμπερή βραδιά.

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Το “Wonderstruck” αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Μπράιαν Σέλζνικ, ο οποίος στο παρελθόν ενέπνευσε το Μάρτιν Σκορσέζε να γυρίσει το “Hugo”. Η υπόθεσή της αφορά δύο ξεχωριστές ιστορίες από διαφορετικές εποχές που ενώνονται στην αφήγηση.

Η μία, φόρος τιμής στο ασπρόμαυρο βουβό σινεμά, έχει ως κεντρική ηρωίδα τη Ρόουζ που ζει στο Νιού Τζέρσεϊ το 1927 και έχει χάσει εκ γενετής την ακοή της. Στη δεύτερη ιστορία, περνάμε πενήντα χρόνια στο μέλλον και το 1977, όπου ο μικρός Μπεν ζει στη Μινεσότα χωρίς γονείς, ονειρευόμενος ένα καλύτερο μέλλον. Μια εσωτερική παρόρμηση θα προκαλέσει τους δύο ήρωες να φύγουν από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στη Νέα Υόρκη, ένα ταξίδι στο οποίο θα βιώσουν αναπάντεχες εμπειρίες και θα συναντήσουν μοναδικούς ανθρώπους.

xxx.

Xenia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *