Τώρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι μπήκε το φθινόπωρο. Αρχίζει και κάνει κρύο και η αλήθεια είναι ότι η περίοδος αυτή είναι η πιο μεταβατική του έτους. Δεν ξέρω για ‘σένα αλλά για ‘μένα είναι και η πιο κουραστική. Κάτι η θλίψη του φθινοπώρου, κάτι ο όγκος δουλειάς που μαζεύεται μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, τα Σαββατοκύριακα είναι πλέον αναγκαία για να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, να δεις τους φίλους σου ή να μείνεις σπίτι και να απολαύσεις την ανάγνωση του αγαπημένου σου βιβλίου.

Σ’ αυτό το post λοιπόν, θα σου πω ποιο βιβλίο μού κράτησε την καλύτερη παρέα το Σαββατοκύριακο. Τον τελευταίο καιρό και κυρίως λόγω της ενασχόλησής μου με τον κινηματογράφο, που βρίθει από αστυνομικές ταινίες, επιλέγω να διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα. Σ’ αυτό το βιβλίο μού κίνησε το ενδιαφέρον η υπόθεση και κυρίως τα μυστικά που μπορεί να κρύβονται πίσω από τις πόρτες κάποιων φαινομενικά ευυπόληπτων οικογενειών. Και πραγματικά είχα δίκιο! Μου θύμισε “Το Κορίτσι του τρένου”, που είχα διαβάσει πρόσφατα.. (Εξαιρετική και η ταινία, να ξέρεις, με την Emily Blunt)! Είναι αγωνιώδες, με ανατροπές και τρομερό ενδιαφέρον που σίγουρα δεν θα μπορείς να το κλείσεις. Πίστεψέ με, θα το διαβάσεις μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο! Ο λόγος για την Χήρα, της Φιόνα Μπάρτον, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Στοργικός σύζυγος ή αδίστακτος δολοφόνος; Μόνο εκείνη ξέρει…

Η ζωή τους ήταν συνηθισμένη, απόλυτα φυσιολογική. Ώσπου ο άντρας της έγινε πρωτοσέλιδο. Για κάποιους ήταν ένα τέρας, ο δράστης ενός στυγερού εγκλήματος που δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Για άλλους, ένας αθώος που κατηγορήθηκε άδικα. Για την Τζιν, ήταν ο άντρας της.

Αλλά τώρα είναι νεκρός, και η Τζιν μπορεί επιτέλους να πει τα μυστικά της. Γιατί πάντα υπάρχουν μυστικά σ’ έναν γάμο –στον δικό τους ήταν απλώς λίγο περισσότερα…

Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν ν’ ακούσουν την ιστορία της. Η αστυνομία, η ρεπόρτερ που της χτυπάει την πόρτα… Και η Τζιν θέλει να πει την αλήθεια. Αλλά, αν έχει μάθει κάτι όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως η αλήθεια είναι σαν το ζυμάρι –πλάθεται. Οι άνθρωποι πιστεύουν πάντα αυτό που εσύ θέλεις να πιστέψουν…;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα!

Η Φιόνα Μπάρτον, συγγραφέας των best seller Η χήρα και Το παιδί, έχει εργαστεί ως συντάκτρια στην Daily Mail, αρχισυντάκτρια ειδήσεων στην Daily Telegraph και επικεφαλής ρεπορτάζ στη Mail on Sunday, όταν κέρδισε το βραβείο του Ρεπόρτερ της Χρονιάς στα βραβεία του Βρετανικού Τύπου. Παραιτήθηκε για να εργαστεί ως εθελόντρια στη Σρι Λάνκα, ενώ από το 2008 εργάζεται με εξόριστους και απειλούμενους δημοσιογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλή ανάγνωση!

xxx.

Xenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *