Τα food trucks, οι καντίνες σε απλά ελληνικά, είναι αγαπημένη συνήθεια των εργαζομένων στο εξωτερικό για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Θα το έχεις δει σε πολλές ταινίες του Hollywood, όπου οι πρωταγωνιστές αφήνουν τη δουλειά τους για ένα διάλειμμα, πηγαίνοντας στα food trucks προκειμένου να αγοράσουν τον καφέ τους, το δεκατιανό ή το μεσημεριανό τους. Μια συνήθεια που επεκτείνεται σιγά σιγά και στην Ελλάδα, μια και οι καντίνες όλο και περισσότερο αρχίζουν να λειτουργούν όλο το 24ωρο και όχι μόνο τις βραδινές ώρες! Ένα τέτοιο food truck είναι και το Kalimera, που επέλεξα να γίνει το αγαπημένο site του μήνα (http://www.kalimera.london/), γιατί παρόλο που βρίσκεται στο Λονδίνο… είναι πέρα ως πέρα ελληνικό και υγιεινό!

Η Ιδέα!

Οι Λονδρέζοι κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν τις ελληνικές σπεσιαλιτέ που σερβίρει ο Τηλέμαχος Αργυρίου στην καντίνα με το όνομα Kalimera! Ο Τηλέμαχος εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο στο Λονδίνο και είχε προσωπική εμπειρία από αυτά τα γρήγορα γεύματα στο χέρι, που τις περισσότερες φορές ήταν τα ίδια και τα ίδια… Έτσι, ένα ωραίο πρωινό, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Η απόφασή του προφανώς τον δικαίωσε, αφού πλέον είναι γνωστός στους δρόμους του Λονδίνου. Η καντίνα του εξυπηρετεί κυρίως το κεντρικό/ανατολικό Λονδίνο αλλά σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της Βρετανικής πρωτεύουσας. “Έχουμε αρκετή απήχηση στους δρόμους του Λονδίνου. Στους Λονδρέζους αρέσουν οι ελληνικές γεύσεις, γιατί αυτό που τους προσφέρουμε είναι ελαφρύ, υγιεινό, βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή και το εκτιμούν διότι θέλουν για μεσημεριανό κάτι που να μην τους εμποδίζει να συνεχίσουν την εργασία τους”, έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης. Εκτός από τον Τηλέμαχο, πίσω από το Kalimera κρύβονται δύο ακόμα δημιουργοί: Η Αφροδίτη Κρασά, που είναι μια πολύ ταλαντούχα σχεδιάστρια που δραστηριοποιείται στον χώρο του design εστίασης εδώ και πολλά χρόνια στο Λονδίνο και ο Στίβεν που έχει ήδη επιμεληθεί το μενού κάποιων από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης…

kalimera-1

Το Μενού!

Ο Τηλέμαχος διαπίστωσε έγκαιρα το κενό που υπήρχε στην προσφορά καλής, σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και κατέληξε στο τι μενού θα περιλαμβάνει το food truck με το τόσο χαρακτηριστικά ελληνικό όνομα «Kalimera»! Το μενού του, λοιπόν, παίζει μεταξύ κλασικών και πολύ γνωστών ελληνικών γεύσεων και πιάτων, παρουσιασμένα, όμως, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο και συνδυασμένα με διαφορετικά υλικά, δίνοντας νόστιμα και ελαφριά πιάτα που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο χέρι και να γυρίσει χορτάτος κι ευχαριστημένος στο γραφείο του. Έτσι, στο Kalimera θα βρεις μουσακά με μελιτζάνες, ψητές πατάτες, ραγού με κρέας ή χορτοφαγικό και σως κεφαλοτύρι. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σερβίρει τα διάσημα σουβλάκια σε 3 μάλιστα εκδοχές: κοτόπουλο, τζατζίκι αβοκάντο και χούμους, αρνίσιο με τζατζίκι μέντας και μελιτζανοσαλάτα και χορτοφαγικό με χαλούμι, πέστο, σπανάκι και ντοματίνια. Τέλος, θα βρεις σαλάτες χορτοφαγικές ή με κρέας.

Όσο για την ανταπόκριση του κοινού… κάθε μέρα σχηματίζονται ουρές στο Kalimera και αυτό επιβεβαιώνει όλα τα καλά σχόλια που δέχεται ο Τηλέμαχος για την πολύ καλή δουλειά του!

Αν λοιπόν, μένεις στο Λονδίνο ή το επισκεφτείς και σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, μην παραλείψεις να το δοκιμάσεις!

Καλή σου όρεξη!

ΧΟΧΟ

Χ.

Info 
Kalimera

Add: Camden Market, London – United Kingdom
TEL: +44 7446 981139
Open: 10:00 – 20:00
WEB: http://www.kalimera.london/
Facebook page: Kalimera

kalimera-collage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *