Οι γιορτές έφτασαν κι ελπίζω να ξεκουραστώ λίγο… Φαντάζομαι το ίδιο κι εσύ. Το κακό με τα Χριστούγεννα όμως, είναι ότι φτιάχνεις λίστα με όλα όσα έχεις να ετοιμάσεις με αποτέλεσμα εκεί που λες να χαλαρώσεις κάπως και να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, ξαφνικά δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα από τις προετοιμασίες. Ειδικά αν είσαι και οικοδέσποινα και κάνεις ρεβεγιόν στο σπίτι σου.

Επειδή λοιπόν, δεν θα γλιτώσεις τις ετοιμασίες, σου έχω μια πρόταση για να διαβάσεις πριν φτιάξεις λίστα για το ρεβεγιόν. Ανακάλυψα ένα βιβλίο με υπέροχες συνταγές και μυστικά μαγειρικής για να πρωτοτυπήσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου. Όμως, αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο μαγειρικής. Έχει αναλυτικές γευστικές προτιμήσεις για κάθε ζώδιο για να διαλέξεις τι σου ταιριάζει περισσότερο.

Αν πάλι το τραπέζι σου είναι prive με τον αγαπημένο/η σου, σ’ αυτό το βιβλίο θα διαβάσεις τι πρέπει να μαγειρέψεις για να τον/την εντυπωσιάσεις. Άλλωστε μην ξεχνάς! Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι… Ο λόγος για τη “Γεύση των Ζωδίων” της Χριστίνας Θεοχάρη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Όλοι ασχολούμαστε με τα ζώδια αλλά λίγοι ξέρουν, για παράδειγμα, ότι οι μεγαλύτεροι food lovers είναι οι Ταύροι και οι Καρκίνοι, ότι ο Δίδυμος προτιμάει να μιλάει παρά να τρώει, ή ότι ο Σκορπιός θα εκτιμήσει μια μους σοκολάτας για να του ξυπνήσει το πάθος που έχει μέσα του.
Αν σκεφτούμε πως το ζώδιό μας καθορίζει σε αδρές γραμμές την προσωπικότητά μας και τη συμβατότητά μας με τους άλλους, τότε δεν θα μπορούσε να καθορίζει και τις γευστικές μας προτιμήσεις;

Πόσο επηρεάζει το ζώδιό μας τη γευστική μας παλέτα;

Είναι η αδυναμία μας στα γλυκά ή στα αλμυρά συνδεδεμένη με το ζώδιο, τη Σελήνη ή/και τον ωροσκόπο μας;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στη Γεύση των ζωδίων, ένα ξεχωριστό βιβλίο που συνδυάζει τη μαγειρική με την αστρολογία. Πρωτότυπες και ψαγμένες συνταγές, tips για το τι προτιμάει ή πως συμπεριφέρεται στην κουζίνα κάθε ζώδιο, χρήσιμες πληροφορίες για τα πιο αγαπημένα και ωφέλιμα βότανα και μπαχαρικά και πολλά άλλα θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο των άστρων και της γεύσης!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα!

Η Χριστίνα Δ. Θεοχάρη έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα και το Λονδίνο.
Εργάζεται ως υπεύθυνη εκδόσεων, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και μεταφράστρια από το 2000. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π., το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κ.ά. Εξειδικεύεται σε κείμενα αρχαιολογικά, ιστορικά και κοινωνικών επιστημών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μαγειρική και την αστρολογία.

Καλή ανάγνωση, καλή επιτυχία στις συνταγές σου και… Καλά Χριστούγεννα!

xxx.

Xenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *