Γεια σου! Είμαι η Μάρθα και μαζί θα ανακαλύψουμε στην ενότητα Eat & Fit όλα τα μυστικά της υγιεινής διατροφής καθώς και έξυπνους τρόπους για να διατηρείς πάντα τη γραμμή σου!

Το σημερινό μου άρθρο θα σου έλεγα ότι έχει τίτλο “ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!” Γιατί; Συντονίσου παρακάτω!

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη. Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρετά. Δεν ξέρω για ‘σένα αλλά εμένα πάντα αυτόν το μήνα με πιάνει μια μελαγχολία… Είναι ο μήνας που συμβολίζει το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου. Πίστεψέ με αν περνούσε από το χέρι μου θα ήταν μονίμως καλοκαίρι (και όχι δεν θα βαριόμουν ποτέ!!!) Γιατί κακά τα ψέματα το καλοκαιράκι έχει άλλη χάρη! Ήλιος, θάλασσα, ποτάκια, ταβερνάκια, παραπανίσια κιλά… Ουπς! Αυτό το τελευταίο δεν το λες και καλό…

Εδώ, λοιπόν, επιβεβαιώνομαι καθώς πρέπει να έχεις θετική σκέψη και να πεις στον εαυτό σου ”ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ”! Μάθε πως υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι λιγάκι πιο ”έξυπνες” από τον μεταβολισμό σου και μπορούν κατά κάποιον τρόπο να τον κάνουν να ”ξυπνήσει”… Για βγάλε τη λίστα του supermarket και σημείωνε!

  • ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ: Περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη ρυζιού. Πρακτικά αυτό σημαίνει σωστή ρύθμιση της γλυκόζης και της ινσουλίνης άρα σωστό έλεγχο βάρους.
  • ΜΠΡΟΚΟΛΟ: Φέτος το φθινόπωρο βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου! Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C., τα οποία βοηθούν στη γρήγορη καύση θερμίδων.
  • ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ: Αυξάνουν τον μεταβολισμό χάρη στα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχουν.
  • ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ: Η καψαϊκίνη που υπάρχει στις καυτερές τροφές, όπως για παράδειγμα κόκκινη πιπεριά ή τσίλι, αυξάνει τη θερμογόνο δράση τους και κατά συνέπεια βοηθά στις καύσεις.
  • ΝΕΡΟ: Σε όλες τις συμβουλές διατροφής το βρίσκεις μπροστά σου! Μάθε τώρα ότι εκτός από όλα τα καλά που γνωρίζεις ότι προσφέρει στον οργανισμό, συμβάλλει και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, καθώς βοηθά τη διαδικασία της πέψης αλλά και την αποτοξίνωση.

Τελικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως ο Σεπτέμβρης δεν είναι και τόσο ”κακός” μήνας για να προσέξεις το σώμα σου και να θέσεις νέους στόχους στη διατροφή σου! Καλή επιτυχία!

Μάρθα Μπακοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *