Το θέατρο το αγαπώ για πολλούς λόγους… Με διασκεδάζει, με χαλαρώνει, με προβληματίζει ενώ παράλληλα σε συγκινεί και με μαγεύει… Επίσης, το θέατρο είναι μια δραστηριότητα για τους μοναχικούς ανθρώπους. Μπορείς να πας μόνος/η χωρίς παρέα και να σου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά… σαν το βιβλίο.

Το ταξίδι του μυαλού μου αυτήν τη φορά με οδήγησε στο Θέατρο “Αγγέλων Βήμα”, ένα διατηρητέο κτίριο της οδού Σατωβριάνδου 36 στην Ομόνοια (με τα πολλά πιάνα), που στολίζει την κακόφημη -κατά τα άλλα- περιοχή, είναι σημείο συγκέντρωσης καλλιτεχνών και θεατρόφιλων, μια όαση πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας και ακριβώς αυτό που βλέπουμε σήμερα: ένας τόπος συνάντησης Ανατολής-Δύσης μέσα από τον πολιτισμό.

Επέλεξα να παρακολουθήσω την παράσταση “The Red Priest – Οκτώ Τρόποι για να πεις Αντίο”, η οποία αποτελεί μέρος της θεματικής ενότητας “ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ”. Η καρδιά μας, φέτος, θα ταξιδέψει στο Χόλιγουντ, στη Βαυαρία, στη Σερβία, στη Ρωσία, στην Κούβα, στην Ινδία, στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλα αυτά τα μέρη, η καρδιά μας θα συναντήσει ανθρώπους που ζουν τη ζωή δυνατά, που αγαπούν με πάθος, που δεσμεύονται από τους όρκους τους μέχρι τέλους, που ξέρουν να γελούν, να πιστεύουν στη ζωή και να μην παραδίνονται. Ανθρώπους που ακούν τη φωνή της παράδοσής τους και τιμούν τις ρίζες τους. Ανθρώπους που μάς γεμίζουν πίστη, αισιοδοξία και χαρά της ζωής.

Το έργο της Ιαπωνο-Καναδής συγγραφέα Mieko Ouchi προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το επέλεξα γιατί συνδυάζει την κλασική μουσική που αγαπώ, το Παρίσι που πάντα με εμπνέει σε μια εποχή που μου κινεί την περιέργεια και φυσικά είναι μια ρομαντική ιστορία που μιλά για έναν δυνατό, απαγορευμένο και ανεκπλήρωτο έρωτα που αναγκάζεται να σταματήσει όσο ξαφνικά ξεκίνησε…

Λίγα λόγια για το έργο…

Παρίσι, 1740, στην κατοικία ενός πανίσχυρου ευγενούς της αυλής του Λουδοβίκου. Εκεί, μόλις έχει φθάσει ο Αντόνιο Βιβάλντι, πασίγνωστος συνθέτης και βιρτουόζος βιολιού. Ο Μαέστρο, λόγω άθλιας οικονομικής κατάστασης, αναλαμβάνει να διδάξει βιολί για έξι εβδομάδες στη σύζυγο του ευγενούς, ο οποίος έχει στοιχηματίσει με τον Λουδοβίκο πως η -ανίδεη από βιολί- γυναίκα του, μετά από αυτά τα μαθήματα από τον Βιβάλντι, θα είναι έτοιμη να παίξει βιολί ενώπιον όλης της Αυλής. Η σύζυγος, μια νέα γυναίκα, παγιδευμένη σε ένα γάμο που τής προσφέρει μόνο υλικά αγαθά, αναγκάζεται να υπακούσει και να αρχίσει τα μαθήματα. Μαζί, αρχίζει και μια δυνατή, σιωπηλή σχέση με τον Βιβάλντι, η οποία, εξ’ αρχής, δεν μπορεί να έχει διάρκεια πάνω από έξι εβδομάδες. Με πανταχού παρούσα τη θεία μουσική του Βιβάλντι, οι δυο, μέχρι τώρα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, θα γνωριστούν, θα ερωτευτούν και θα βρουν “Οκτώ Τρόπους για να Πουν Αντίο”…

Λίγα λόγια για τους συντελεστές…

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, που παράλληλα σκηνοθετεί, ερμηνεύει μοναδικά τον Βιβάλντι ενώ η Κατερίνα Μάντσιου δίνει μια συγκινητική ερμηνεία στη νέα και παγιδευμένη σε έναν αναγκαστικό γάμο σύζυγο του ευγενούς. Τη μετάφραση στα ελληνικά αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου ενώ τα εξαιρετικά κοστούμια των ηθοποιών επιμελείται η Τόνια Αβδελοπούλου.

Info

The Red Priest – Οκτώ Τρόποι για να πεις Αντίο
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Θέατρο Αγγέλων Βήμα – Σατωβριάνδου 36, Μετρό Ομόνοια
Τηλ.: 210 5242211
http://www.aggelonvima.gr

Καλή Διασκέδαση!

xxx.

Xenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *