Μοιράστηκα με τις αναγνώστριες του περιοδικού JOLIE, “μαγικά” tips για να μεταμορφώσουν το στομάχι τους χωρίς να λιώσουν στο γυμναστήριο! Αν κι εσύ βαριέσαι τη γυμναστική, διάβασέ τα και γιατί όχι, ακολούθησέ τα!!!

Flat Tip No. 1: ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ

Η κακή στάση του σώματος είναι σύνηθες φαινόμενο για όλους μας. Πόσες φορές περπατώντας στον δρόμο βλέπεις ανθρώπους να προχωρούν με το κεφάλι κάτω και τους ώμους μπροστά. Μάθε πως αν περπατάς σκυφτή, το στομάχι σου αδρανεί. Βελτίωσε λοιπόν, τη στάση σου όταν στέκεσαι έχοντας το κεφάλι μπροστά και τους ώμους πίσω.

Τί πετυχαίνεις; Χωρίς να κάνεις κοιλιακούς μπορείς να φαίνεσαι πιο αδύνατη με το να στέκεσαι ίσια. Επίσης, με τους ώμους σου πίσω και το στήθος μπροστά, οι κοιλιακοί σου πιέζονται προς τα μέσα. Άσε που τα επίπεδα ενέργειας βελτιώνονται, αναπνέεις καλύτερα και νιώθεις πιο ζωντανή.

Flat Tip No. 2: ΓΥΜΝΑΣΕ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το μυστικό για flat στομάχι είναι να γυμνάζεις όλο σου το σώμα, να βελτιώσεις τη δύναμη και την ευλυγισία σου κι όχι να λιώσεις κάνοντας μόνο κοιλιακούς!

Η λύση: Δοκίμασε Pilates! Για τις ασκήσεις αυτές δε χρησιμοποιείς μόνο τους κοιλιακούς σου αλλά και τα χέρια, τα πόδια, τους ραχιαίους και τους γλουτούς σου. Εναλλακτικά δοκίμασε περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, τρέξιμο, ελλειπτικό ή διάδρομο! Κινητοποιείς όλο το σώμα σου και καις θερμίδες!

Flat Tip No. 3: ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΟΥ

Αν έχεις λίπος στην κοιλιακή χώρα, με τη γυμναστική θα αποκτήσεις δυνατούς κοιλιακούς και καλή στάση, αλλά όχι επίπεδη κοιλιά. Άσχετα λοιπόν, από το πόσους κοιλιακούς κάνεις, το λίπος θα συνεχίσει να συσσωρεύεται στο σώμα σου, κυρίως όταν είσαι άνω των 30!

Η λύση: Το σύνθημα είναι ένα: Τρώγε λιγότερο, κινήσου περισσότερο! Πρέπει να χάνεις περισσότερες θερμίδες απ’ όσες λαμβάνεις, αν θες να κάψεις λίπος.

Flat Tip No. 4: ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ

Μπάλες ισορροπίας, λάστιχα και στεφάνια, ακόμα και οι ζώνες αδυνατίσματος δε δημιουργούν απαραίτητα επίπεδη κοιλιά. Τα βοηθήματα πιθανώς θα γυμνάσουν το σώμα σου σφαιρικά αλλά δεν τα χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.

Η λύση: Δεν χρειάζεσαι χώρο ούτε αθλητικά ρούχα και παπούτσια! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια βόλτα στο πάρκο, τη φροντίδα του κήπου σου και ρακέτες στην παραλία. Ακόμα και ενώ συζητάς, με τη σωστή στάση και αναπνοή, ασκείς τους κοιλιακούς σου.

Flat Tip No. 5: ΘΕΛΕΙΣ ΧΡΟΝΟ

Δεν υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα. Ακόμα και τα «άμεσα» που υπόσχεται το telemarketing είναι στην πραγματικότητα προσωρινά. Η επίπεδη κοιλιά είναι ένας στόχος. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μια αργή και σταθερή πρόοδο.

Τί πετυχαίνεις; Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους στην πλάτη και τα πλευρά από την υπερπροσπάθεια να αποκτήσουν άμεσα επίπεδη κοιλιά. Γι’ αυτό μην το παρακάνεις! Η επιβράβευση έρχεται με χρόνο και επιμονή.

Flat Tip No. 6: ΘΕΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Με αυτό που θα διαβάσεις τώρα ή θα χαρείς (μην επαναπαυτείς όμως!) ή θα στενοχωρηθείς, εξαρτάται από… τη μαμά σου. Τα γονίδια καμιά φορά παίζουν σημαντικό ρόλο. Μερικές φορές, ακόμα και οι πολύ αδύνατες δεν μπορούν να γυμνάσουν τους κοιλιακούς τους όσο κι αν προσπαθούν ενώ για μερικές άλλες το σωσίβιο παραμένει ακόμα και μετά από χρόνιες δίαιτες.

Η λύση: Θέσε ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν μπορούν όλες να δείχνουν σαν την Beyonce, αλλά σίγουρα δεν έχεις ούτε μια ελπίδα αν κάθεσαι ακόμα στον καναπέ καταβροχθίζοντας το δεύτερο μπολ πατατάκια!

 

EXTRA

Κοιλιακοί για τεμπέλες

  • Στο γραφείο που κάθεσαι με τις ώρες μπροστά από τον υπολογιστή ή στο φανάρι που περιμένεις το πράσινο, σφίξε την κοιλιά σου, κράτησέ την έτσι για λίγο και ανάπνευσε. Επανέλαβε αρκετές φορές.
  • Φύτεψε λουλούδια! Κάνεις καλό όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στους κοιλιακούς σου. Δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση για την κοιλιά από το να σκύβεις και να σηκώνεσαι συνέχεια.
  • Όταν είσαι μέσα στην θάλασσα, σταύρωσε τις παλάμες σου μπροστά στην κοιλιά σου και κούνησε τα χέρια σου γρήγορα πάνω κάτω. Θα νιώσεις το στομάχι σου να ανεβοκατεβαίνει.
  • Παίξε ρακέτες ή beach volley. Δυναμώνουν τους κοιλιακούς αλλά και όλο το σώμα. Άσε που μαυρίζεις κιόλας, αν βάλεις φυσικά αντηλιακό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *