Το ξέρω πολύ καλά αυτό το ύφος που παίρνεις όταν ακούς τη λέξη γυμναστική, όπως ξέρω και πόσο τεμπέλα είσαι απέναντι σε κάθε μορφής φυσική άσκηση… Για να μην αναφέρω ότι στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις, προτιμάς να αποκοιμηθείς στον καναπέ σου χαζεύοντας τους κοιλιακούς του Σπαλιάρα (καλά εντάξει και του Βασάλου!) στο Survivor παρά να σηκωθείς και ν’ αρχίσεις να εξασκείς τους δικούς σου. Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Επειδή όμως σίγουρα γνωρίζεις τα οφέλη της άσκησης για το σώμα σου και μια και πλησιάζει καλοκαίρι και όσο να πεις μια βόλτα στην παραλία θα την κάνεις… σ’ αυτό το post σου έχω το μυστικό του πως θα γυμνάζεσαι ελάχιστα μία μόνο φορά την εβδομάδα και θ’ αποκτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα δυνατό και όμορφο σώμα και φυσικά αυτοπεποίθηση.

Η Τεχνολογία EMS

Ο φίλος μου ο Γεράσιμος μού συνέστησε για πρώτη φορά την καινοτόμα τεχνολογία EMS ένα απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο και μου φάνηκε ενθουσιασμένος, οπότε αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Έτσι επισκέφτηκα το studio NamastE-Fit δίπλα ακριβώς από τον ηλεκτρικό του Νέου Ηρακλείου και η personal trainer, η Μαρία Λάμπρη, με διαφώτισε σχετικά με τη νέα τεχνολογία και τα πλεονεκτήματά της. «Η τεχνολογία EMS είναι η νέα μέθοδος εκγύμνασης γνωστή ως ηλεκτρική μυϊκή διέγερση, όπου με τη βοήθεια μικρών ποσοτήτων ρεύματος της τάξης των 0,06W προκαλούνται 36.000 συσπάσεις μυών σε μία μόνο συνεδρία!», λέει χαρακτηριστικά. «Ανάλογα με τις ανάγκες του, ο καθένας μπορεί ν’ ακολουθήσει συγκεκριμένα προγράμματα, όπως μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική αποκατάσταση, λιποδιάλυση, σύσφιξη δέρματος και εξάλειψη κυτταρίτιδας, σωματοδόμηση, ενεργοποίηση μεταβολισμού και πολλά άλλα», συμπληρώνει.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν γνωρίζεις τη μέθοδο EMS, μάθε πως δεν έχει πολλά χρόνια που έχει έρθει στη χώρα μας, όμως είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό με πολλούς μάλιστα φανατικούς οπαδούς, ανεξαρτήτως φύλου. «Στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο του 2015. Στο εξωτερικό υπάρχει ήδη εδώ και μία δεκαετία. Ξεκίνησε αρχικά στον τομέα του πρωταθλητισμού για την αύξηση της απόδοσης και στη συνέχεια επεκτάθηκε ως η γυμναστική του μέλλοντος και σ’ εμάς», αναφέρει η Μαρία.

Είναι λογικό εφόσον ακούς τις λέξεις «ηλεκτρική» και «ρεύμα» να έρχεται στο μυαλό σου η επικινδυνότητα της άσκησης. Ωστόσο, η Μαρία καθησυχάζει τις ανησυχίες σου καθώς σε διαβεβαιώνει ότι η νέα αυτή τεχνολογία είναι απόλυτα ασφαλής. «Είναι απολύτως ασφαλής και πιστοποιημένη μέθοδος εκγύμνασης, που μάλιστα συστήνεται από γιατρούς και πολλάκις ακολουθεί και συμπληρώνει τις φυσικοθεραπείες». Έτσι δεν θα πρέπει να υπάρχει δισταγμός ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για την ηλεκτρική μυϊκή διέγερση είναι ότι απαιτεί και ενεργητική άσκηση, ειδικά αν θέλεις να έχεις γρήγορα αποτελέσματα. «Η μέθοδος αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με τη φυσικοθεραπευτική μέθοδο που γίνεται παθητικά, γιατί σκοπός μας είναι να επιταχύνουμε το αποτέλεσμα».

Η Προπόνηση

Η τεχνολογία EMS εξασκείται από συγκεκριμένους εκπαιδευτές, σύμφωνα με τη Μαρία. «Η εκπαίδευση γίνεται στην Ουγγαρία και η πιστοποίηση δίνεται έπειτα από εξετάσεις. Σε ότι αφορά τώρα τις συνεδρίες, η κάθε μία διαρκεί 30 λεπτά και ο υποψήφιος μαθητής φοράει μια ειδική στολή που εμπεριέχει ενσωματωμένα ηλεκτρόδια, τα οποία βρέχονται για την καλύτερη αγωγιμότητα του ρεύματος. Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση του καθενός καθώς και από του στόχους που θέλει να επιτύχει. Από εκεί και πέρα, εντός μήνα ο ασκούμενος βλέπει την αλλαγή εκ των έσω (την ενεργοποίηση του μεταβολισμού του δηλαδή) και στο τρίμηνο οι αλλαγές είναι εμφανείς και από τρίτους». Επειδή όμως, όπως οι περισσότερες φυσικές ασκήσεις έτσι και η γυμναστική είναι πιο διασκεδαστική όταν μοιράζεται με φίλους, μάθε πως μπορείς να επιλέξεις double πρόγραμμα και να γυμναστείς με τον φίλο ή τη φίλη σου, τον αδερφό σου, την αδερφή σου ή όποιον άλλον θες, με την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε το ίδιο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Τα Πλεονεκτήματά της

Αν αναρωτιέσαι αν η ηλεκτρική μυϊκή διέγερση είναι κατάλληλη μέθοδος εκγύμνασης για ‘σένα, τα νέα είναι καλά καθώς δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με την ηλικία, το φύλο και τη φυσική σου κατάσταση. «Οι περιορισμοί είναι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως πρόσφατα χειρουργεία, καρδιοπάθειες, βαριά αυτοάνοσα νοσήματα και εγκυμοσύνη». Αν πάλι έρχεσαι για πρώτη φορά σε επαφή με τη γυμναστική, η Μαρία σού συστήνει ανεπιφύλακτα την ηλεκτρική μυϊκή διέγερση χωρίς να χρειάζεται πρώτα κάποια ειδική ενδυνάμωση. «Η μυϊκή ενδυνάμωση γίνεται με τη βοήθεια συγκεκριμένου προγράμματος και στην προκειμένη περίπτωση χαμηλής έντασης και με ήπιας μορφής άσκηση».

Σήμερα, το fitness έχει εξελιχθεί αρκετά και υπάρχουν πάρα πολλές μορφές εναλλακτικής άσκησης που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα πάντα με τον χρόνο και τις ανάγκες σου, όπως το Crossfit, το TRX και άλλα. Γιατί όμως, να επιλέξεις την τεχνολογία EMS έναντι των υπολοίπων μορφών φυσικής άσκησης; Και αν είσαι λάτρης των παραπάνω ειδών άσκησης, γίνεται να τα συνδυάσεις με το συγκεκριμένο είδος.

«Θα πρέπει να επιλέξεις τη μέθοδο EMS γιατί σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη άσκησης το αποτέλεσμα εδώ είναι άμεσο και μη χρονοβόρο! Ωστόσο, αν αγαπάς κάποια εναλλακτική μέθοδο, μπορείς να ασκηθείς παράλληλα σε οποιοδήποτε άλλο είδος προπόνησης επιθυμείς. Με τη μέθοδο EMS είναι συμβατά όλα τα είδη γυμναστικής!», αναφέρει.

Διατροφικό tip

Σε γενικές γραμμές, η Μαρία υποστηρίζει πως δεν απαιτείται παράλληλα κάποια συγκεκριμένη διατροφή για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Για χάσιμο λίπους όμως, αλλά και μυϊκή ενδυνάμωση συστήνεται περιορισμός υδατανθράκων και αποφυγή νυχτερινών γευμάτων».

NamastΕ-Fit

Το studio NamastE-Fit είναι ένας όμορφος αισθητικά, προσεγμένος και φιλικός χώρος αλλά και εύκολα προσβάσιμος στο Ηράκλειο Αττικής. Πώς προέκυψε η ιδέα στη Μαρία να ασχοληθεί με την τεχνολογία EMS; «Τη στιγμή που ενημερώθηκα για τη μέθοδο απέκτησα τον διακαή πόθο ν’ ασχοληθώ ενδελεχώς, εξελίσσοντας τα είδη γυμναστικής που κατέχω με έναν πιο δυναμικό τρόπο», λέει χαρακτηριστικά. «Το studio δημιουργήθηκε με την προσδοκία να βοηθήσει, να αναδομήσει και να ευχαριστήσει τον πελάτη που θα επιλέξει έναν πιο προσωπικό τρόπο εκγύμνασης… κυρίως με αγάπη για την ποιότητα».

Πώς προέκυψε όμως το όνομα NamastE-Fit; Η Μαρία εξηγεί. «Σαν ετυμολογία η ονομασία Namaste-fit προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη namaste, που σημαίνει ο θείος άνθρωπος μέσα μου υποκλίνεται στον θείο άνθρωπο μέσα σου. Βέβαια, σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία, αυτό επιτυγχάνεται έπειτα από το πέρας σειράς ασκήσεων, όπου η κόπωση καθησυχάζει τον δραστήριο νου και ο ανώτερος εαυτός αναδύεται. Το fit τώρα προέκυψε από το λογότυπο της εταιρίας e-fit που εδρεύει στην Ουγγαρία».

Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, θα βρεις πολλά studio στην Αθήνα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα που εφαρμόζουν την τεχνολογία της ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης. Γιατί να την επιλέξεις; Γιατί μία μόνο συνεδρία αντιστοιχεί σε 3 φορές γυμναστήριο!!! (Τέλειο;) «Απίστευτη εξοικονόμηση χρόνου και άμεσα αποτελέσματα! Αξίζει να επιλέξεις το Namaste-fit γιατί το κυρίως πρόγραμμα συνοδεύεται με προθέρμανση και αποθεραπεία μυών, εντός μηχανήματος. Γιατί κάθε συνεδρία ολοκληρώνεται με διατάσεις και χαλάρωση. Γιατί το μηχάνημά μας είναι το μόνο που είναι ιατρικά πιστοποιημένο από τον αυστηρότερο οργανισμό παγκοσμίως (FDA,TUV) και ως εκ τούτου ασφαλές και το μόνο EMS που η Αμερική δέχτηκε στους κόλπους της έπειτα από σειρά ελέγχων».

Γιατί όμως, εσύ πρέπει να επιλέξεις το NamastE-Fit για την εκγύμνασή σου με τη μέθοδο EMS; «Γιατί σέβεται την ιδιωτικότητα του καθένα. Είναι σε όροφο και οι συνεδρίες είναι κατόπιν ραντεβού μίας ώρας, που σημαίνει ότι ο ένας πελάτης δεν συμπίπτει με τον επόμενο. Επίσης, παρέχεται VIP εξυπηρέτηση. Η κάθε συνεδρία εξατομικεύεται και κάθε φορά επιλέγεται το πρόγραμμα που αρμόζει στις ανάγκες του καθενός, με το αντίστοιχο ασκησιολόγιο. Γιατί προσφέρονται δωρεάν πρωτεϊνούχο ρόφημα, ενεργειακές μπάρες, ισοτονικά ποτά, ξηροί καρποί, φρέσκα & αποξηραμένα φρούτα, δηλαδή όλα τα απαραίτητα συμπληρώματα για την αναδόμηση του μυ αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας». Εδώ εγώ θα προσθέσω και τη φιλικότητα της Μαρίας, η οποία είναι πάντα πρόθυμη να σε βοηθήσει και να σου υποδείξει τις ασκήσεις ακριβώς που χρειάζεσαι ανάλογα με τις ανάγκες σου (άσε που θα σου βάλει ν’ ακούς και τη μουσική που σ’ αρέσει για να συντροφεύσει την προπόνηση και τη χαλάρωσή σου) και το όμορφο κλίμα που επικρατεί στον χώρο που θα κάνει την προπόνησή σου… διασκέδαση!

Τέλος, ζήτησα από τη Μαρία μια συμβουλή για τις αναγνώστριες του blog που σκέφτονται να το ξεκινήσουν… «Επιλέξτε το ταίρι σας και ελάτε να γυμναστείτε συνδυάζοντας ταχύρυθμη γυμναστική με διασκέδαση!»

Εμένα η μέθοδος EMS και το NamastE-Fit έχουν γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια τον τελευταίο καιρό. Δες το παρακάτω video με την προπόνησή μου σε πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης και ώρα να γίνει και για ‘σένα! Φόρεσε την καλύτερή σου διάθεση, σήκω – επιτέλους όμως- από τον καναπέ και έλα να γυμναστούμε παρέα!

Καλή προπόνηση!

xxx.

Xenia

Info

NamastE-Fit
Πευκών 4 – Νέο Ηράκλειο
namaste-fit.gr
+30 213 0433165
info@namaste-fit.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *